Đoković dobio dres Kristijana Ronalda uz poruku: Ako ne budeš prvi moraš da ga vratiš! (VIDEO)

Zanimljiva scena desila se na rođendan najboljeg srpskog tenisera

  • 2

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poznat je po tome što skuplja dresove bilo košarkaške bilo fudbalske i to je počeo odavno.

Poslednjih godina Nole je dobio mnogo dresova, počev od dresa fudbalera Milana, pa dresa Benfike na koji su se potpisali Nemanja Matić, Lazar Marković, zatim Monaka, Atletiko Madrida, Boka Juniorsa, Čelsija, LA Klipersa, Rome itd.

>>> NEMA KLUBA KOJI NE ŽELI NOVAKA: Evo čije je sve dresove oblačio Đoković! (FOTO)

Ipak, malo ko zna da je Novak Đoković među prvi dresovima dobio dres Kristijana Ronalda. To, doduše nije obavljeno javno i nije se Novak mnogo hvalio time.

Desilo se to veoma davno, 2007. godine kada je naš as napunio 20 rođendan. Dres je dobio od glumca Sergeja Trifunovića

- Pasionirani sam skupljač dresova. Imam Zidana, Del Pjera, i ostale. Imao sam i Ronalda, ali sam ga poklonio Đokoviću za 20. rođendan. Tad je bio 7. na svetu, pa sam mu rekao: Ako ne budeš prvi da mi ga vratiš - objasnio je Sergej Trifunović u intrevjuu za Prvu televiziju.

Na sreću Nole nije morao da mu vraća dres jer je četiri godine kasnije postao prvi na svetu.

Pogledajte taj deo na 3,25 minuta snimka.

KOLEKCIJA DRESOVA SVETSKIH ASOVA

Srpski teniser je tad i počeo da skuplja dresove, a onda je godinama njihov broj uvećavao Upravo ovim dresovima najbolji srpski teniser je uvećao kontigent već postojećih majica sportskih klubova koje je dobijao na poklon tokom karijere, a bilo ih je mnogo. Možemo reći, skoro koliko i trofeja.

Poslednji koji je dobio je Miloša Teodosića iz LA Klipersa.

Foto: Instagram.com

Sada već davne 2006. mladi Novak Đoković je osvojio turnir u Mecu, posle čega je dobio na poklon dres francuske reprezentacije s brojem četiri na leđima, što je objasnio time da ga je dobio od četiri obožavateljke koje ga prate po turnirima

Nedugo zatim, tada 16. teniser sveta na poklon je dobio i dres s nacionalnim grbom Srbije, uz čestitke i broj koji je asocirao na njegov rejting u tom trenutku.

- Sada nosim broj 16, ali moj je cilj da obučem golmanski dres... Tada ću ostvariti svoj san - rekao je tada Đoković.

Printskrin: Twitter/Novak Djokovic

Sedam godina kasnije Nole je dočekao da kao poklon dobije dres s brojem jedan na leđima, čime je ispunio još jedan od svojih snova. Tokom turnira u Madridu Đoković je posetio ''Santjago Bernabeu'' i odgledao meč između Reala i Valjadolida (4:3), posle čega mu je predsednik ''kraljevskog kluba'' Florentino Perez uručio belu ''jedinicu''.

Đoković je poznat i kao veliki navijač Crvene zvezde i Milana, pa je 2010. u Majamiju dobio dres Milana s potpisom Pirla i Ibrahimovića, koji mu je nedugo zatim poklonio i svoj dres s brojem 11 iz Milana, a kasnije i onaj iz PSŽ-a, kada je Šveđanin potpisao za ''svece''

Koliko Južnoamerikanci cene srpskog tenisera govore i pokloni Dijega Armanda Maradone, brazilskog Fluminensea, kao i nacionalne selekcije petostrukih svetskih prvaka. Jedan od najboljih fudbalera u istoriji poklonio je preko novinara ESPN dres Argentine sa njegovim imenom i potpisom, dok je Đoković od Fluminensea dobio dres u momentu kad je tokom posete Rio De Žaneiru igrao egzibicione mečeve.

Tad je snage na terenu odmerio sa legendama kao što su Ziko, Bebeto, ali i naš Dejan Rambo Petković dok je tokom konferencije pre meča s Kuertenom dobio uramljen dres Brazila s natpisom ''Nole No1''

Takođe, Nole je iste godine prilikom gostovanja u Aziji na egzibicionim mečevima dobio dres Los Anđeles Klipersa koji su, kao i on, egzibiciono odmerili snage s Majamijem. Ova 2013. godina isto toliko je bila berićetna, barem što se tiče dresova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA