≫ 

Seksi Brazilka opasno spustila Nejmara: Možda je sramota izgubiti kod kuće...

Jedna od najlepših žena u svetu fudbala objasnila je Nejmaru da ne diže buku uzalud

  • 1

Fudbaler Pari Sen Žermena Nejmar se bunio zbog odluke sudije Damira Skomine da dosudi penal u nadoknadi vremena za Mančester junajted, a jedna od najlepših žena sudija u svetu fudbala odlučila je da mu objasni neke stvari.

Brazilka Fernanda Kolombo je analizirala situaciju u kojoj se našao Paskal Kimpembe kada je probao da blokira šut rivala, lopta ga je pogodila u ruku, a iz VAR sobe je stigao signal - bila je ruka.

Skomina je proverio i potvrdio penal koji će Rašford pretvoriti u četvrtfinale Lige šampiona za Mančester i Nejmarov bes kome su krivi i "sudije neznalice" i "VAR koji ne postoji" i sve ostalo. Odluku je nazvao sramnom.

- Prva stvar: odluka uopšte nije sramna, sudija je bio u pravu što je pokazao na penal. Možda je sramota imati prednost i onda izgubiti kod kuće. Samo zamislite - rekla je između ostalog Kolombo i rastavila Nejmarovu ocenu situacije na proste činioce.

 
 
 
View this post on Instagram
Neymar se enfureceu com a penalidade máxima marcada nos acréscimos, a favor do Manchester Uinited, na derrota do PSG por 3x1. Ele usou seu Instagram para fazer a seguinte postagem: “Isso é uma vergonha! Ainda colocam 4 caras que não entendem de futebol pra ficar olhando o lance em câmera lenta.. Isso não existe!!! Como o cara vai colocar a mão de costas? Ah vá pá pqp” Será que ele tem razão? Vamos analisar! Primeiro ponto: não foi tão vergonhoso assim, a arbitragem acertou ao assinalar o penal. Já já explico o porquê. Talvez vergonhoso seja ter a vantagem que o PSG tinha e ainda perder em casa. Só acho... Segundo ponto: “4 caras que não entendem nada de futebol”. Qual gestor, em sã consciência, colocaria 4 amadores que não sabem nem o que é uma bola para arbitrar um dos maiores campeonatos do mundo. Não faz sentido. Se esses 4 árbitros estavam ali é porque mereceram. Pra ser árbitro você precisa estudar, passar em testes, ter experiência. Não confunda Champions League com jogo dos casados x solteiros. Terceiro ponto: “Ficar olhando pra câmera lenta.. Isso não existe”. A câmera lenta é usada para definir ponto de contato. Ou seja, saber se a bola bateu no braço do defensor do PSG ou não. Sim! Isso existe! Essa é a câmera que mostra isso. Quarto ponto: “Como o cara vai colocar a mão nas costas?” Por que o jogador do PSG virou de costas? Será que ele virou de costas por que estava com vergonha ou por que sabia que a bola seria chutada e decidiu bloquear a bola virando de costas? Ao virar de costas, sabendo qual era a trajetória da bola, ele assume o risco da bola bater em qualquer parte do corpo dele, incluindo as mãos. Ou seja, penal bem marcado! Por que ele não deu na hora? Provavelmente ele não viu em qual parte do corpo a bola bateu e por isso o VAR chamou o árbitro e repetiram as imagens de câmera lenta! Quinto ponto: Dá pra entender a reação de quem torce, de se sentir injustiçado. Isso acontece com qualquer torcedor, acredite. Mas dessa vez o VAR não “vá pá” lugar nenhum. #var #championsleague #neymar #neymarjr #arbitragem #manchesterunited #psg #penaltiA post shared by Fernanda Colombo (@fernandacolomboreal) on

- Drugo: Četvorica koji nemaju pojma o fudbalu, kaže Nejmar. Pa ko bi pri zdravoj pameti stavio četiri amatera koji ne znaju ni šta je lopta, da sude jednu od najvećih utakmica na svetu. Nema smisla. Ako su bili tamo, to je zato što su zaslužili. Da bi bio sudija moraš da učiš, polažeš testove i stičeš iskustvo - objašnjava Kolombo.

Nejmar je rekao da se usporeni snimci ni ne gledaju.

- Usporeni snimak se gleda da bi se procenio trenutak kontakta. To jest, da li je lopta udarila u ruku defanzivca PSŽ ili nije. Da! Postoji! Ovo je kamera koja to pokazuje. Četvrto: "Kako je igrač stavio ruke na leđa". Zašto se okrenuo? Da li je zbog stida ili zato što je znao da će ga lopta da bude šutnuta i hteo je da blokira? Okrenuvši leđa i znajući let lopte, on je rizikovao da ga udari u bilo koji deo tela, uključujući ruke - objašnjava Nejmarova sunarodnica i zaključuje da je VAR pozitivna stvar koja se desila fudbalu.

VIDEO - Doček fudbalera PSŽ-a na aerodromu "Nikola Tesla", Nejmar oduševio srpske klince i jednu navijačicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA