Stop za Federera! Ni najpopularniji Švajcarac ne može da gradi bahatu vilu na jezeru! (VIDEO)

Iako je najpopularnija ličnost Švajcarske ni Federer ne može da gradi gde hoće

  • 5
Rodzer Federer, imperija

Foto ilustracija: Telegraf/Fondacija Novak Djokovic/blick.ch

Rodžer Federer švajcarski teniser i trentno natrofejniji osvajač Gren slemova poseduje veliko imanje na jezeru kod Ciriha od 18.000 kvadrata. Oblast se nalazi nedaleko od mesta Rapersvil Jona, a Rodžer je poželeo da na tom mestu napravi objekat, koji bi se nalazio na samom jezeru.

Sve je to lepo, ali Federer želi da obalu jezera učini javnom za sve, i da taj objekat postane javan, a to neće moći, prenose švajcarski mediji.

Naime, procenjuje se da je Federer za plac od 18.000 kvadratnih metara platio čak 45 miliona evra!

Federer tu planira da izgradi pravu imperiju, veliku vilu sa raznim kompleksima zgrada i svojim teniskim terenom. Ipak, biće potrebno vreme dok sve bude završeno, jer prvo moraju da se obave odgovarajući infrastrukturni planovi, za koje je potrebno dva do tri meseca.

Rodžer Federer, imanje, Rapersvil Jona

Printskrin: blick.ch

Ali, građani ovog dela grada se bune. Već sada dosta ljudi posećuje ovaj kraj, što smeta žiteljima, a niko od njih ne želi taj deo grada bude još popularnije i da mu horde fanova prolaze pored kuće i prave galamu.

Udruženje za zaštitu prirode i jezera Švajcarske, na čelu sa Viktorom Von Vartburgom (76) buni se protiv ove ideje i ne daju Federeru da gradi. Trenutno je u toku njihov spor, ali za sada se nije oglašavala država i vlasti koji treba da daju poslednju reč.

Rodžer Federer, imanje, Rapersvil Jona

Printskrin: blick.ch

Najverovatnije će Federer morati da sagradi kuću u samom gradu Rapersvil Jona.

Podsetimo, kako pišu švajcarski mediji, Rodžer je defintitivno odlučio da se preseli i ubuduće će živeti u gradiću Rapersvil-Jona, koji se nalazi u okviru kantona Sent Galen. Ovaj gradić je stvoren 2007. godine, kada su se gradići Rapersvil i Jona kao i nekoliko manjih sela u okolini faktički spojili u jednu celinu.

Gradić prema poslednjem popisu iz 2018. godine ima 26.995 stanovnika, a uskoro bi trebalo da im se pridruži i porodica Federer.

Rodžer je već prodao "staklenu vilu" u gradu Volro, koja je takođe na obali Ciriškog jezera sa fenomenalnim pogledom, a nema sumnje da će i Federerova nova vila izgledati ništa manje bolje.

VIDEO: Srđan Đoković: Lepo je što se Federer pokajao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA