• 7

Pevala himnu u gaćama, u Ukrajini to znači robija: Žena reprezentativca izazvala skandal

Irini preti kazna zbog uvrede nacionalnih simbola

  • 7

Supruga ukrajinskog reprezentativca Mikole Morozjuka, Irina, našla se pod baražom kritika javnosti u svojoj zemlji zbog pevanja nacionalne himne u neprikladnoj odeći, tačnije u gaćama. 

Ona je svoju tačku izvela pred ogledalom u plavoj majici, a kako je htela da uklopi boje Ukrajine u svoj "performans", do pola je skinula donji deo garderobe i pokazala žute gaće.

I dok je takva mnoge zabavila, čak i oduševila, daleko je veći broj Ukrajinaca i Ukrajinki koj ismatraju da je njeno ponašanje sramotno i neprihvatljivo, jer je uvredila nacionalni simbol kao što je himna i tako povredila osećanja mnogih svojih subardonika.

Priča je dodatno dobila na publicitetu kada se javio advokat Jurij Jurčenko koji je rekao da irina zbog svog "ispada" mogla i na robiju, i to u trajanju od tri godine, zbog uvrede nacionalnih simbola!

U ukrajinskom zakonu postoji stavka 338 prema kojem se svaka vrsta uvrede nacionalnih simbola kažnjava sa oporezivanjem prihoda sa čak 50 posto ili zatvorskom kaznom u trajanju od šest meseci do tri godine.

Irinin suprug Mikola igra u ekipi Rizea, a 13 puta je dosad nosio dres nacionalnog tima.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    Pa ona je bez gaca, ono mi lici na esarpu, tako nesto..

  • Predator

    Uh mala💋😘

  • Coda

    Znaci cela vaterpolo reprezentacija u zatvor😂😂😂

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima