≫ 

Mirotić stigao u Crnu Goru, biće u litiji sa pravoslavnom braćom koja brani svetinje!

Velika dela asa Barselone

  • 31
Nikola Mirotić, sin žena, supruga, manastir Ostrog Foto: Privatna arhiva

Košarkaš Barselone Nikola Mirotić iskoristio je eliminaciju svog tima iz Kupa Kralja da "skokne" do rodne Crne Gore gde će se u nedelju priključiti litiji pravoslavnog naroda u toj državi, koja nedeljama protestuje protiv kontroverznog Zakona o verskim slobodama.

Nikoli je ovaj dolazak veoma važan, o tome govori i činjenica da su uz njega supruga i sin, a svo troje su u subotu obišli svetinju, manastir Ostrog.

Nedeljna litija biće organizovana od Krusa do Ljišanske nahije u znak podrške odbrani svetinja u Crnoj Gori. Litiju u Podgorici predvodiće Njegovo preosveštenstvo episkop raško-prizrenski Teodosije.

Nikola Mirotić, sin žena, supruga, manastir Ostrog Nikola Mirotić sa suprugom i detetom u poseti Ostrogu Foto: Privatna arhiva

Podsetimo da je bivši reprezentativac Španije i potpisnik peticije za povlačenje zakona koju je parafiralo oko 100.000 vernika u Crnoj Gori.

Nikola se nedavno obratio pravoslavnom narodu u Crnoj Gori video porukom u kojoj je pozvao na jedinstvo, veru, poklonio se narodu, zbog ljubavi i ponosa koji iskazuje u teškim momentima.

- Dragi prijatelji, sa pažnjom i sa divljenjem pratim dešavanja u mojoj rodnoj Crnoj Gori prethodnih meseci.

- Divim se vašoj veri, ljubavi i ponosu. Znam da ste svakom litijom sve bliži gospodu. Hvala vam što ste pre svega pravoslavni hrišćani, hristonosci, koji ispunjavaju zapovest Božiju. Na svakoj litiji moje srce je sa vašim srcima.

- Nek je Gospod sa svima nama, braćo i sestre. Ne damo svetinje - rekao je Mirotić, na šta je masa oduševljeno skandirala - ne damo svetinje!

Video: Dete izlazi iz litije, ljubi oca policajca i vraća se u kolonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo!

    16. februar 2020 | 11:30

    Miroticu, Vucevicu, alal vam vera! Nego, dje ste sportisti crnogorski, milija vam šaka srebrenjaka od vjere pradjedovske?! Zapamtite, zemaljsko je carstvo za malena, brzo to prodje!

  • Perke

    16. februar 2020 | 12:06

    Gde si ti Mima Karadzicu, Andrija Milosevicu, Petru Strugare i svi ostali Crnogorci koji okupiraju javnu scenu Srbije? U otadzbini vam vri, narod se desava, a vi blejite po vracarskim kaficima? Izjasnite se, dugujete to publici u Srbiji- jel ste Mirasevi ili Njegosevi? Ne moze se vise na 2'stolice ljuljati, licemjeri jedni...

  • Paca

    16. februar 2020 | 10:15

    Ne damo svetinje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA