≫ 

Jedini koji se ne raduje povratku Bundeslige: Ajntrahtov orao ne može na stadion posle 14 godina!

Atila će propustiti prvu domaću utakmicu od 2006. godine

  • 0
Atila, orao Foto: Printscreen: You Tube/Bundesliga

Poznato je da orlovi umeju da osete miša i na kilometar razdaljine, ali zato ne umeju da gledaju televiziju. Zbog toga i Ajntrahtova maskota, 16-godišnji orao Atila možda i nije oduševljen odlukom da se Bundesliga nastavi 16. maja.

Naime, prema pisanju Bilda, njemu prvi put u istoriji (od 2006. godine kada je predstavljen javnosti), neće biti dozvoljen ulazak na Valdštadion na utakmicu sa Menehngladbahom zbog specijalnih mera organizacije usred pandemije korona virusa.

- Navikao je na ljude i sada je usamljen - kaže njegov uzgajivač Norbert Lavačka (66).

Legendarna maskota kluba iz Frankfurta poslednji nastup imala je 12. marta i to pred praznim tribinama u porazu od Bazela od 3:0. Bila je to prva, ujedno i poslednja utakmica za Atilu, pred praznim tribinama stadiona u Frankfurtu.

Velelepni orao koji je otkriven slučajno 2005. godine, gotovo deceniju i po je zaštitini znak kluba za koji nastupaju naši repreznetativci Filip Kostić i Mijat Gaćinović. Zanimljivo da Atila čuje lošije nego čovek, ali zato vidi 10 puta bolje nego mi. Hrani se zečevima, golubovima i piletinom.

Ovaj orao ima interesantnu životnu priču, a vratiće se na stadion definitivno tek kada opasnost od korona virusa prođe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA