≫ 

Sve o tetovažama Majka Tajsona: Ima ih 6, na njima su jedna žena i teniski gren slem šampion

Onaj tribal na licu svakako je najpoznatiji

  • 0
Majk Tajson Foto: Guliver/Smallz+Raskind/Warner Bros. Entertainment Inc. via Getty Images

Legendarni američki bokser Majk Tajson je tokom svog života uživao da se tetovira i sada, u 53. godini, na sebi ima čak šest tetovaža!

Onaj tribal na licu svakako je najpoznatiji, ali ostalih pet Majkovih tetovaža definitivno imaju neko značenje.

Mao Cedung, odnosno njegov lik, bila je prva tetovaža koju je Tajson istetovirao još dok je bio u zatvoru. U pitanju je komunistićčki revolucionar i dobio je mesto na Majkovom desnom bicepsu.

Če Gevara je takođe neko koga je Tajson istetovirao na sebi, a na pitanje zašto je izabrao baš njega slavni bosker je rekao:

- On je neverovatna individua. Toliko je imao, ali je sve žrtvovao za dobrobit ljudi - rekao je Tajson koji je na stomaku istetovirao Če Gevaru sa beretkom.

Majk je istetorvirao i lik svoje bivše žene Monike Tarner  s kojom je bio u braku pet godina. Ipak, toliko ju je voleo da je Monika "završila" na levoj strani podlaktice.

Majk Tajson Foto: Profimedia Mary Evans Picture Librar/AFP

Na desnoj podlaktici Tajson ima istetoviranog zmaja. Nikada to nije komentarisao, ali vredi pomenuti da zmaj u kineskoj kulturi predstavlja snagu, mudrost i slobodu.

Poslednja tetovaža, ne računajući onaj tribal, jeste tetovaža tenisera Artura Eša, inače trostrukog gren slem šampiona, na levom ramenu.

Osim tenisa, Eš je bio poznat i po svojim aktivnostima koji se tiču borbe protiv AIDS-a. Takođe, osnovao je Fondaciju koja je pomagala zaraženima.

I sam Tajson je u međuvremenu postao aktivista holističkog načina života, i to kroz svoje carstvo kanabisa.

Video: Tajson počeo da propagira mir

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA