Novak Đoković dobio mural visok 8 metara: Autoru trebalo 5 dana da ga završi

Verovatno je i najveći mural koji je Nole dobio

  • 1
Jelena i Novak Đoković Foto: ATA Images

Najbolji svetski teniser Novak Đoković dobio je, u blizini Sarajeva, mural visok osam metara!

Mural se nalazi u opštini Trnovo, a njegov autor je slikar Miloš popović kom je za ovaj posao trebalo pet dana. Prema njegovim rečima, pomagali su mu studenti grafičkog dizajna Đorđe Paštar i Boris Tomić.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Slavica 🇷🇸. Novak's fan (@eternally_proud_of_novak) on

- Bilo je potrebno pet dana kako bi mural bio završen. Prenos skice na zid vršio se putem takozvane "mreže" kojom su se služili još i stari majstori, gde su svoje male skice prenosili na stropove crkava, velika platna i tako dobijali refrentne tačke - rekao je Popović, a prenosi agencija Srna:

- S obzirom na to da je Novak broj jedan u svetu sporta, to je globalna poruka. Verujem da će svi koji posete ovu malu opštinu, iskoristiti priliku da se fotografišu pored murala, te bar na kratko provedu vreme u ovom malom mestu, koje zaista poseduje bogatu turističku ponudu.

Pretpostavlja se da je ovo najveći mural posvećen Đokoviću, a vredi pomenuti da je jedan dobio i 2015. u Kaliforniji.  Dodaćemo i to da se nedavno u Beogradu pojavio Novakov najveći oslikan portret, i to na šljaci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MN CG

    29. jul 2020 | 15:38

    BRAVO LJUDI SVAKA CAST NOLE JE ZASLUZIO U SVIM GRADIVIMA BIVSE JUGE BUDIMO LJUDI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA