Mamićeva anegdota iz kafane Lepe Lukić: Ulazim unutra, a Šaban uzima mikrofon i počinje da peva...

Alfa i omega Dinama iz Zagreba prisetio se zanimljivih priča iz svog života, i nostalgično se prisetio nekadašnje Jugoslavije

  • 9
Zdravko Mamic, Saban Saulic Foto: MN Press,Marko Jovanović

Zdravko Mamić, alfa i omega Dinama iz Zagreba u kome i dalje iz senke vuče konce, sada kao begunac koji se krije od hrvatskog pravosuđa u Bosni i Hercegovini u Međugorju, dao je intervju za Sport klub u kojem je ispričao mnoge anegdote iz svog života.

Jedna od najinteresantnijih je ona o provodima u Beogradu.

- Dolazio sam u Beograd u klub Duga, u kojem nisu mnoge svetske diplomate da uđu, Vlada Perović je držao sa Lepom Lukić. Kada bih ulazio legendarni DJ Čupko bi najavljivao da ulazi specijalni gost iz Zagreba, mister Mamić, počinje kićenje, a Šaban Šaulić u ćošku uzme mikrofon i počne da peva Sneg je opet Snežana. To je ono šta ja volim, za šta živim i je** mi se za one koje izvrću i falsifikuju i ne dam da mi uzmu moje uspomene, mladost, prijatelje i životne postulate - prisetio se Mamić.

Mamić se dotakao i bivše Jugoslavije i toga šta su narodi na Balkanu napravili od jedne takve države. Danas je Dinamo "Jugoslavija u malom", a verovatno je jedan od razloga Mamićevo razmišljanje.

- Pogledajte vi šta smo mi napravili od jedne od najlepših zemalja sveta kao što je bila Jugoslavija, pa iskasapili smo je. Ako si, braco, deo Evropske unije, igraš po tim pravilima. A ništa se nije promenilo, samo nas u Evropskoj uniji niko i ništa ne pita, a u Jugoslaviji smo bili ozbiljno pitani - rekao je Mamić, koji kaže da bi ga na Trgu bana Jelačića uhapsili kada bi vikao da je Hrvat, što nije slučaj u Beogradu.

- Pa ja da počnem da vičem u Zagrebu na Trgu bana Jelačića da sam Hrvatina, oni bi me uhapsili. A da dođem u Beograd i zapevam "Marjane, Marjane", što sam sto puta uradio, cele Terazije se dižu i aplaudiraju - rekao je Mamić.

Pogledajte i njegovu anegdotu sa Šabanom Šaulićem:

Video: Napadač Dinama iz Zagreba želi u reprezentaciju Srbije!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️

    18. avgust 2020 | 17:10

    Covek kralj. Bez dlake na jeziku. Veoma inteligentan, kad bi postao predsednik Hrvatske ,procvetala bi.

  • Vratiće se rode

    18. avgust 2020 | 18:40

    Mamić je gospodin čovek, na žalost rođen na Balkanu gde se prave vrednosti satanišu, umesto da se krunišu... A na Balkanu svako ko uspe nešto i izdigne se odmah dobija etiketu lopova, tajkuna...

  • Elvir

    18. avgust 2020 | 17:05

    Mamić se ulizuje Srbima i mnogo hvali Vučića sa ciljem nebi li kojim slučajem dobio srpsko državljanstvo, jer bi onda lako mogao put Rusije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA