Divac obišao piramide u Bosni: Pričao sam s Novakom o ovom mestu, ono je važno za celo čovečanstvo

Košarkaška legenda krenula putem najboljeg tenisera sveta

  • 13
Vlade Divac, Semir Osmanagić Printskrin: Youtube/Neven Krajisnik

Legenda srpske košarke, Vlade Divac, iskoristio je slobodno vreme koje ima nakon odlaska iz Sakramenta, da sa svojom suprugom putuje po regionu bivše SFRJ, a jedno od mesta koje su obišli bilo je i Visoko i bosanske piramide, koje je u poslednje vreme posebno promovisao Novak Đoković.

Divac ističe da je o bosanskim piramidama utiske dobio od svoje supruge Ane i da je imao želju da se uveri u sve ono što mu je ona pričala.

- Supruga je bila ovde pre nekoliko godina i pričala mi je o ovom veličanstvenom otkriću, i imao sam želju da dođem i da se uverim u ono što sam već u glavi imao, da je ovo nešto veliko za čovečanstvo i da svi treba da budemo deo ovog projekta, da pomognemo da se sve ovo usavrši.

- Iako mi je ovo prva poseta, sve sam pratio putem interneta, sva dešavanja, a drago mi je da sam i lično sve doživeo. Nadam se da će ljudi iz celog sveta posećivati ovo mesto, ono je deo naše kulture, našeg podneblja i ponosan sam na dr Osmanagića na svemu što je otkrio - rekao je Divac.

Visoko je ove godine čak dva puta obišao Novak Đoković, najbolji teniser sveta, koji je promovisao ovo mesto u najboljem svetlu. Divac ističe da se čuo s Novakom, koji mu je ispričao svoje doživljaje i da će mu on preneti svoje, kao i da će biti ambasador projekta jer je mesto važno za našu civilizaciju.

- Ambasador projekta ću biti bez ikakvih očekivanja, ovo je mesto važno za celu našu civilizaciju. Čuo sam se i s Novakom, rekao mi je svoje doživljaje, a ja ću njemu preneti svoje. Ovo je prelepo, ne samo za sportiste, već za sve ljude, a ja ću definitivno dolaziti ovamo ponovo, iako živim u Americi, često sam na našim prostorima, tako da mi nije daleko da dođem – kazao nam je Divac.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lik

    13. novembar 2020 | 17:31

    Alo oni ovo promovisu ovako, a mi imamo Rtanj i nista ne radimo

  • Lala

    13. novembar 2020 | 17:35

    Najpametniji, najsposobniji, najuspesniji......uvek imaju volju da medusobno saraduju. A najgori pokusavaju da koce, kritikuju, otrcavaju, izmisljaju gluposti.

  • Rade

    13. novembar 2020 | 18:36

    Koje bre Piramide u BiH???!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA