≫ 

Kako će Jokić da troši svoje milione? Najviše para je ostavio u štali i za "zver" koju vozi, ali to nije sve

Tek će biti novca za sve što voli Nikola i njegovi najbliži

  • 59

Posle MVP titule koju je dominantno osvojio drugu sezonu zaredom, nije bilo dileme da će Nikola Jokić postati najplaćeniji košarkaš sveta.

To se i obistinilo 30. juna u kasnim večernjim časovima, kada je saopšteno da će od Denvera dobiti produžetak ugovora na pet godina uz "super-maks ugovor", vredan 270 miliona evra prema informacijama ESPN-a, što je najveći ugovor u istoriji košarke.

Aktuelni ugovor sa Denverom Jokiću važi do 2023. godine i prema njemu će zaraditi 151 miliona dolara, ali pomenute MVP titule su mu otvorile vrata "supermax" petogodišnjem ugovoru o kom smo već i ranije pisali.

Iako je Nikola skroman momak, koji ne voli previše da se eksponira u javnosti i kome je njegov rodni Sombor omiljeno mesto, i on ima određene stvari za koje ne žali da uloži novac.

Mercedes Brabus G63 AMG

Nedavno se Jokić počastio skupocenim unikatnim mercedesom koji vredi oko 250.000 evra. Ima 4.000 kubika i 800 konjskih snaga, a do 100 km/h ubrzava za 4,1 sekundu iako je težak 3.2 tone.

Isti taj Mercedes imali smo nedavno prilike da vidimo i kada se vratio u Sombor posle osvajanja MVP titule, kada je dovezao "mečku" na hipodrom da poseti svoje konje.

Sat Hublot Big Bang Unico King Gold

Jokić pored automobila, voli očigledno i skupocene satove. A satovi su poput nekretnina i vrednost im često samo raste, tako da ima logite ulagati u njih. Tokom jednog boravka u Srbiji Jokić je viđen sa skupocenim satom na ruci.

U pitanju je model Hublot Big Bang Unico King Gold, čija je cena oko 33.000 evra. Sat je izrađen od skupocenih materijala kao što su 18-karatno roze zlato, kože aligatora, kaučuka, nerđajućeg čelika titanijuma crno-pozlaćene kopče...

Putovanja sa suprugom Natalijom

Takođe, Nikola i njegova supruga Natalija mnogo vole da putuju i posećuju mnoga mesta zajedno, širom Amerike, ali i van nje, što se moglo videti po njenim slikama na Instagramu. Jokiću je svakako Sombor  idealno mesto za odmor, ali ima i mnogo fotografija sa drugih mesta u Srbiji, ali i plaža u Meksiku, Kaliforniji, kao i drugih znamenitih prirodnih lepota, pre svega u SAD. Posle rođenja ćerkice Ognjene, očekivano su se smanjila i putovanja, ali vrlo verovatno će u narednih pet godina biti mnogo više prilika da Nikola putuje sa suprugom i ćerkicom.

Ergela konja i hipodrom u Somboru

Ipak, ono za šta Jokić troši najviše novca, jeste i njegova velika ljubav - konji. Često i sam provodi vreme u štali, čisteći je za svoje ljubimce. Porodica Jokić je dobila priliku i da upravlja hipodromom u Somboru, koji je sređen u pravi mali raj za konje. Jokić ima ergelu trkačkih konja, koja se uvećava. Prilikom posete Somboru i reportaže sa trke Jokićevih konja na leto 2019. godine njegov otac Branislav nam je rekao da porodica Jokić ima ergelu od pet trkačkih konja, a tada je najavio i veliku investiciju u hipodrom u Somboru koja se kreće do milion evra.

Prošle godine je Jokić kupio novog konja iz Italije Breno Leumar, koji je potomak čuvenog italijanskog pastuva Varene.

Cena vrhunskog konja može da dostigne i cenu od 15.000 evra, a najskuplji ikada koji je prodat Japancima iz Srbije dostigao je i neverovatnih 300.000 evra. Konji su u svetu ozbiljan biznis, pa tako i Tomas Miler koji poseduje tri konja, ima biznis tako što prodaje semenu tečnost svojih konja, koja se kreće do 1.600 evra.

Nema sumnje, Jokić će sada imati novca napretek, nakon što je potpisao najveći mogući ugovor u istoriji košarke, te će sasvim sigurno biti prilike da se i ergela konja u Somboru uveća.

Video: Kako je Nikola Jokić zavoleo konje?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bocca

    9. jun 2021 | 13:27

    Čovek je pošteno zaradio svoje pare. Nek troši kako mu je volja...

  • Bane

    9. jun 2021 | 11:54

    Srpska posla… sta koga briga kako trosi. Zasluzio je!

  • Goran

    9. jun 2021 | 12:20

    Neka uziva u plodovima svoje istrajnosti i svog rada. Sve je stekao posteno i uz sopstevna odricanja. Nemojte ga svrstavati uz lopove, kriminalce i politicku bagru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA