≫ 

Ko je profesorka koja je oborila rekord u Poteri? Predavala Sergeju, Mandiću, slavnom odbojkašu...

I Jovan Memedović i tragač su joj aplaudirali na znanju i hrabrosti

  • 8
Profesorka iz Potere učiteljica Dušanu Mandiću i Sergeju Milinković Saviću Foto: Tanjug/AP, Foto: Profimedia/Angela WEISS/AFP, Printskrin: RTS

Novo izdanje kviza Potera donelo je novi rekord! Takmičari su bili fantastični, pa je njih četvoro prošlo u finalnu rundu i na kraju su uspeli da pobegnu tragaču i osvoje 940.000 dinara.

Posebno se znanjem istakla profesorka u penziji Ljiljana Radulović Dimitrov (67) iz Novog Sada, koja je pored znanja pokazala i hrabrost, pa je tako odlučila da prihvati ponudu tragača Milice Jokanović koja joj je podigla ponudu na 700.000 dinara posle osvojenih 70.000 u prvoj rundi.

Ređala je zatim Ljiljana tačne odgovore, a nakon što je i na poslednje pitanje odgovorila tačno i pobegla tragačici, dobila je i aplauz u studiju, čestitali su joj i tragač i voditelj Jovan Memedović, koji je čak imao i problem sa mušicom od koje se branio u jednom momentu.

Ovo je ujedno bio i rekord kviza kada je u pitanju suma koju je osvojila jedna žena.

Inače, interesantno je da je Ljiljana tokom karijere profesora predavala i mnogim poznatim sportistima koji su danas uspešni. Ona ih je izvela na pravi put tokom školovanja, a među njima su fudbaler Sergej Milinković Savić, vaterpolista Dušan Mandić i odbojkaš Andrija Gerić.

- Imala sam, našeg sportistu Sergeja Milinkovića-Savića, njega stvarno moram da pohvalim. Retko je bio na nastavi, ali kada se dogovorimo, uvek je dolazio i ispoštovao me. Tu su još i Dušan Mandić, zlatni vaterpolista, Andrija Gerić, odbojkaš. Bila sam profesorka matematičkim odeljenjima, to radite i uživate, ti učenici su odlazili na Kembridž i Oksford - kazala je Ljiljana.

Video: Impresivan rezultat: Postavljen novi rekord u Slagalici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA