≫ 

"Bio sam najjači čovek sveta, a danas ne mogu da hodam": Tragedija najvećeg bodibildera svih vremena

Roni Kolman ispašta zbog pogrešnih odluka koje je doneo tokom svoje karijere

  • 18
Roni Kolman Foto: Instagram - Printscreen - @ronniecolman

Jedan od najpoznatijih ljudi u svetu bodi-bildinga je bez ikakve sumnje Roni Kolman. Čovek koji je otišao toliko daleko posvetivši se ovom sportu da je zbog toga ugrozio čak i sopstveno zdravlje, danas se nalazi u situaciji da jedva može da hoda. A nekada su mu se divili milioni.

Sam Kolman je čak osam puta pobedio u elitnom takmičenju "Mister Olimpija" koje okuplja najbolje bodi-bildere na svetu. Nema tog popularnog časopisa koji je posvećen sportu na svetu, a koji nije uradio barem kratak intervju sa hodajućim "Hulkom". Jer on zaista tako i izgleda.

Međutim, posledice toga su ogromne. On danas zbog svega više ne može da hoda. Njegovo telo nije moglo da podnese napore, Kolman je svakog dana išao za korak više, a kada je "zagazio" na liniju iza koje nema povratka, zažalio je.

Roni Kolman Foto: Instagram / Printscreen / @ronniecoleman

Godine treninga su učinile da Kolman sada ima ogromne bolove u kolenima i leđima. Imao je tri operacije vredne 2.000.000 evra kako bi mogao da hoda, ali se sve iskomplikovalo, pa on jedno vreme nije mogao ni da stoji.

- Smatram da operacije nisu prošle kako treba i sve je dovelo do toga da više ne mogu da stanem ni na noge. Morate da shvatite da mi nije lako, da je svaka operacija jako teška i da jedna košta 500.000 dolara. Samo na poslednje tri operacije sam potrošio preko 2.000.000 dolara i posle svega svejedno ne mogu da stojim. Neću se predavati, i dalje ću se boriti uz vašu podršku - reči su Kolmana na društvenim mrežama.

Novi problemi desili su se pre dva meseca. Tada je osetio bol u desnom kuku, otišao je na rutinski pregled, a zapravo je završio na novoj operaciji. Na njegovu sreću, ona je bila samo rutinska i posle nje je ubrzo napustio bolnicu. Ali, i problem je što i dalje živi u velikim bolovima.

- Želite li i dalje da budete kao ja? Da imate istu radnu etiku koju sam imao? Pa, kao što možete da vidite, ja sam osmostruki Mister Olimpija koji ne može da hoda - požalio se medijima jednom prilikom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Ronnie Coleman (@ronniecoleman8)

I dan-danas ima velikih problema, koristi se kolicima i ne može da se osloni na noge. Za vreme bodi-bilding karijere radio je kao policajac.

- Da imam šansu da sve učinim ponovo, promenio bih jednu stvar. Onda kada sam radio čučanj sa 360 kilograma, napravio bih četiri ponavljanja umesto dva, to je jedino za čim žalim u karijeri. Ta dva ponavljanja koja sam napravio me proganjaju i danas jer sam znao da mogu četiri, ali kukavica u meni je napravila dva. Jedino žalim za tim.

Video: Osvojio je 480 medalja u karijeri, a bodibilding ga je održao posle smrti supruge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buljko

    13. oktobar 2021 | 18:38

    Ovakav čovek nikad ne može biti najjači čovek na svetu.....napumpan kao kokoška koncetratima,steroidima i ostalom hemijom,naduven kao žaba sa lažnim mišićima koji ne služe ničemu,a najsmešnije mi je kada ovakvi misle da se bave ,,sportom"...hahaha,bože sačuvaj,on ko klada od 120 kila neke nepotrebne mase na sebi,nepokretan kao šifonjer,bolesnog neprirodnih izgleda,pun droge u sebi,jede neke prsškove umesto hrane a misli da je sportista.....bodibilding je najuzaludnije gubljenje vremena koje čovek može da radi u ovom životu,ako hoćeš da vodiš besmislen život bez cilja i svrhe onda diži tegove slobodno i idi na bodibilding takmičenja

  • zoks

    13. oktobar 2021 | 18:59

    Nikada ne preterujem,umereni rad buteljka vina i curica fina.

  • JA

    13. oktobar 2021 | 18:54

    Koliko se dugo kljukao svacim i koristio 'roida i 'roida, cudo da je i ziv ostao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA