Da je tako šutirao bacanja, gde bi mu kraj bio: Šakil O'Nil sa bine pogodio koš u publici tokom nastupa

U penziji bolje šutira nego tokom karijere

  • 1

Legendarnom košarkašu i jednoj od najdominantnijih figura u istoriji košarke Šakilu O'Nilu je jedina zamerka je bilo izvođenje slobodnih bacanja. Tokom plodonosne karijere je prosečno beležio 52% uspešnosti sa linije penala, odnosno kako bi on sam isticao "jedan pogodak-jedan promašaj". Zbog toga je i nastala taktika "hek-a-Šek", tj. namerno fauliranje popularnog "Dizela" i navođenje na slobodna bacanja. Šta više, godinama se NBA javnost šalila na račun O'Nilovog troprstog izbačaja lopte koja je u njegovim ogromnim šakama poput pomorandže.

Sudeći po snimku sa jednog njegovog nastupa, loptica za zidni koš mu bolje leži. Zabavljač po prirodi, Šakil se po odlasku u penziju bacio na posao di-džeja. DJ Dizel pravi fenomenalnu atmosferu na svojim nastupima, zahvaljujući vrhunskoj komunikaciji sa brojnom publikom. Na jednom od nedavnih nastupa, publika je došla spremna. Bacili su mu iz prvih redova lopticu i digli zidni koš, dok je set još trajao. 

Šek je oberučke prihvatio izazov i sa bine šutnuo na koš u publici. Ušla je "kao kap"! Krenulo je slavlje i euforija u publici, a već uzavrela atmosfera se dodatno zahuktala.

Pogodak pogledajte u videu na početku teksta

Video: Deca u neverici: Učiteljica ubacila sa celog terena bez koske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA