"Finale LŠ je bilo užasno, policija je tukla nevine ljude": Zastrašujuća ispovest supruge fudbalera Liverpula

Ona je kao i svi drugi bila jedna od ogromne grupe ljudi koji su "proterani" sa stadiona

  • 0

Finale Lige šampiona neće ostati u lepom sećanju fudbalerima Liverpula koji su poraženi sa 1:0 od Real Madrida, a takođe neće ostati ni upamćeno po dobrome za navijače ovog tima, koji su pretrpeli ogromne zlobe u francuskoj prestonici.

Problem je nastao kada je 50.000 navijača Liverpula stiglo u Francusku, a još veći je usledio kada su zakasnili na stadion, dok su u međvremenu neki navijači ušli i sa lažnim ulaznicama. Policija je potom dobila naređenje da zabrani svim ostalima da uđu, pa je dosta njih ostalo iza ograda.

U svoj toj zbrci, korist su tražili i lokalni lopovi koji su pljačkali navijače Liverpula. Sve je to iz prvog ugla objasnila i Julija Vigas, supruga Tijaga Alkantare, fudbalera Liverpula.

- Ne volim da komentarišem takve stvari, ali sada moram. Finale je bila noćna mora, ovde se ne radi o fudbalu, o rezultatu. Zbog neorganizovanosti i sigurnosti bilo je mnogo straha. Stalno su nam pretile bande lopova koje su nas pokušale i opljačkati i uđi na stadion bez karte.

- Zato su mnogi navijači i ostali van stadiona, stvorila se lavina ljudi. Policija je ispaljivala suzavac na porodice i navijače, a neki su ostali i pretučeni. Sve su to nevini ljudi. Zbog toga su nas morali ispratiti sa stadiona, sve zbog vlastite sigurnosti. Nešto se mora učiniti, morate imati na umu da je došlo do priliva navijača Liverpula bez ulaznice ili s lažnim. Bilo je 40.000 ljudi, što je 45 odsto više navijača od predviđenog kapaciteta.

Video: Srpski fudbaler u neverici šta je Real uradio u polufinalu Lige šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA