≫ 

Oženio misicu i glumicu, igrao u Albaniji: Ko je vezista koji je potpisao za Zvezdu?

Stiže na Marakanu kao slobodan igrač

  • 3
Piter Olajinka Printskrin: Instagram/yetundebarnabas

Praktično svi relevantni češki mediji su preneli u ponedeljak veče da je Piter Olanjinka novi fudbaler Crvene zvezde, da bi u međuvremenu stigla i potvrda od strane srpskog šampiona!

Krilni napadač će član crveno-belih postati 1. jula, dan nakon što mu zvanično istekne ugovor sa Slavijom iz Praga, a potpisao je ugovor do 2026. godine.

Njegov dolazak na Marakanu znači i da će loža najvećeg srpskog stadiona biti bogatija za još jednu atraktivnu navijačicu, odnosno njegovu suprugu Jetunde koja je u braku sa Piterom od leta 2021. godine.

Jetunde je Olanjinki u julu prošle godine rodila sina, a u pitanju je nigerijska manekenka koja je svojevremeno bila misica te zemlje. Pored toga što radi kao model, ova 33-godišnja žena je i glumica i filmski producent.

Ako je pitate za najznačajniju godinu u karijeri, Jetunde će vam svakako reći da je u pitanju 2019. kada je "pokupila" nekoliko važnih nagrada. Proglašena je za najperspektivniju glumicu godine u Nigeriji, nominovana je za model godine, kao i za kraljicu lepote na "Africa Choice Awards."

Što se tiče samog Pitera, on je profesionalnu karijeru počeo u Albaniji. Igrao je za Bilis 2012. i potom Skenderbeg, da bis e 2016. preselio u Gent. Tamo nije odigrao nijedan minut, jer je išao po pozajmicama u Dukli i Zulte Varegemu za koji je na 35 mečeva dao 11 golova.

Piter Olajinka Foto: Paprskář Pavel / Česká editoriální fotografie / Profimedia

To ga je preporučilo Slaviju za koju je postigao 43 gola i imao 23 asistencije na 169 meča, počevši od 2018. godine. Slavija ga je tada platila 3.2 miliona evra, a on je zauzvrat postao najbolji strelac češkog kluba u evrokupovima.

Sa Slavijom je igrao Ligu šampiona u sezoni 2019/20, kada je češki tim bio u grupi sa Interom, Dortmundom i Barselonom. Uzeli su dva boda, a Olijanka je upisao gol i asistenciju protiv Neroazura.

Za reprezentaciju Nigerije je odigrao dva meča, a vredi pomenuti da je bio blizu toga da zaigra za nacionalni tim Albanije.

Video: Zavodljivi ples supruge novog pojačanja Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србин

    9. januar 2023 | 21:20

    Настао је у Албанији као и Звезда😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA