Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbin podneo zahtev da se seks prizna kao zvaničan sport u zemlji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi pokušaj je odbijen, ali...

  • 1
Dragan Bratić Printskrin: Youtube/Dirk Douglas

Vest da će u Švedskoj 8. juna početi Evropsko prvenstvo u seksu privuklo je veliku pažnju medija širom Evrope, pa čak i na Balkabnu s obzirom na učešće izvesne Hrvatice Marije Zadravec na istom!

Međutim, u međuvremenu je došla i informacija da je izvesni Dragan Bratić, Srbin koji je glavni organizator pomenutog takmičenja, još početkom godine podneo zvaničan zahtev da seks bude priznat kao zvaničan sport u Švedskoj.

- Mi smo registrovani, imamo ogranizacioni broj i sasvim je u redu da treniramo i da se takmičimo u seksu. To je onda sport kao i svaki drugi - rekao je Bratić za "P4 Jönköping" i dodao:

- Uključivanje seksualne orijentacije kao dela sportske taktike biće revolucionarni razvoj među evropskim zemljama.

Bratić je, prema navodima medija, predsednik Švedske seks federacije koja stoji iza šestonedeljnog prvenstva u seksu. Prvenstva koje je zamišljeno da se sastoji od 16 disciplina, uključujući zavođenje, masažu tela, predigru, oralni seks i izdržljivost.

Format takmičenja je takav da će pojedinačni "mečevi" u svim disciplinama trajati između 45 i 60 minuta.

Ono što je svakako izazvalo najviše pažnje jeste to da je Bratićeva prijava odbijena, a Nacionalna sportska konfederacija je to obrazložila ovako:


- To ne ispunjava naše zahteve i samo mogu da kažem da je prijava odbijena. Imamo druge stvari kojima moramo da se bavimo - rekao je tadašnji šef sportskog tela Bjorn Erikson.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA