≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako niste čuli za tekbol, zbog nje ćete ga zavoleti: Srbiji donosi medalje, a svojom lepotom zasenjuje sve

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Evropskim igrama sa svojim partnerom Maja je osvojila srebro

  • 0

Tekbol, sport koji nije toliko poznat, ali već nekoliko godina privlači pažnju ljubitelja fudbala, ali i stonog tenisa.

Srbija je u kratkoj istoriji ove discipline beležila uspeha i već se etablirala kao jedna od zemalja koja vrlo često dolazi do medalja. Tako je bilo i na Evropskim igrama u Krakov, odakle su Maja Umićević i Nikola Mitro odneli srebrnu medalju.

Uz dužno poštovanje našem predstavniku koji je bio fenomenalan, više pažnje je imala njegova partnerka. Prelepa predstavnica Srbije je privlačila poglede svih prisutnih, što je bio slučaj i na nekim prethodnim takmičenjima.

Maja Umićević je rođena u Senti, a trenutno je student srpskog jezika i kniževnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Tekbolom je krenula da se bavi 2019. godine sa sadašnjim partnerom i momkom sa kojim je i osvojila srebro, Nikolom Mitrom.

Kako je sama istakla u intevjuu za "Univerzitetski odjek" za nju je fudbal bio prva ljubav, pa je odlučila da se okuša i u ovom ne toliko poznatom sportu. Uprkos tome što su ona i njen partner u početku trenirali na improvizovanim stolovima, na prvom Svetskom prvenstvu na kojem su učestvovali osvojili su bronzu.

Dodala je da je odnos prema damama u tekbolu verovatno ravnopravniji nego u nekim drugim "muškim" sportovima i da je glavna osobina koja je karakteriše tvrdoglavost i da ona dolazi do izražaja dok igra.

Ukoliko Maja nastavi da niže uspehe kao do sada možda će i sport dobiti na popularnosti, pre svega kod nas, a možda i šire.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA