≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Telegraf u Hrvatskoj: Ko će biti Mis sporta, šta je žirokopter i kako to lepotice lete?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedno zanimljivo takmičenje, koje traje više od tri decenije...

  • 0
Izbor za mis sporta, Prelog Hrvatska Foto: Nikola Tomić

Čudne priče imaju isti takav tok, čudan. Ali, nekada stvarno imaju prezanimljiv, prelep i dinamičan put od početka do kraja. Na jednoj takvoj priči je i Telegraf  završio, i to ni manje, ni više nego u Suncem okupanoj Hrvatskoj. Gradić Prelog, malo mesto, ali prepuno lepotica.

Kada bi se pomenula manifestacija po imenu "Izbor za mis sporta", ljudi u Srbij bi se verovatno u čudu pogledali i ništa novo ne bi izašlo iz toga. Međutim, kada se pređe granica, kada se zaiđe u Hrvatsku, sledi i spoznaja da se radi u takmičenju koje traje čak tri decenije.

Još davne 1992. godine je održan prvi "Izbor za mis sporta Hrvatske", nakon čega je to postalo tradicija. Menjale su se lokacije, sve je išlo nekim uzlaznim tokom, a sada je susedna Hrvatska postala i poznata po tome.

Ovog leta je i Telegraf dobio tu čast da prisustvuje čitavoj pripremi, dešavanju, ali i samom takmičenju.

Ko je misica sporta, ali i šta je to "žirokopter"?

Sam izbor za mis se održava u divnom, malom gradu, po imenu Prelog, koji ne broji više od 5.000 stanovnika, ali koji ima dosta toga za podariti. Mali gradić, poput onih iz američkih filmova, gde svaka kuća liči jedna na drugu, a na obali ovog grada velelepni hotel "Panorama", koji je i domaćin samog takmičenja.

Prvi dan putešestvija u Hrvatsku je obeležila i spoznaja jedne nove reči, makar za naše područje, a to je "žirokopter". Na prvu podseća na neku igračku, čak i jeste igračka, ali, u rukama profesionalaca postaje veoma zabavna stvar i unikatno prevozno sredstvo.

Kako su "misice", njih 15 odabranih morale da se pripreme za sve što sledi, tako su im i organizatori priredili nešto na čemu verovatno nikad više neće imati prilike da se vide. To je vožnja u "Zmajskom klubu Roda", u marini Prelog, odmah do jezera, ali i reke Drave.

Svaka od potencijalnih misica je dobila priliku da se provoza u "žirokopteru" i da iz prve ruke doživi nekakav susret s adrenalinom, posle kog nijedna nije skidala osmeh s lica.

Izgleda kao da je adrenalin izuzetno dobra zabava, a kada se susretne s osobama koje žive sport, dobije se neverovatna kombinacija.

Kako su izgledale "misice" u žirokopteru, možete pogledati u videu/galeriji u nastavku teksta. (u zavisnosti od toga šta urade).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA