Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li ste znali da je Mile Kitić igrao fudbal pred 30.000 ljudi?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve se dešavalo osamdesetih godina prošlog veka

  • 1
Mile Kitić, Drugo polufinale 5. Sabora narodne muzike Srbije Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Poznati srpski narodni pevač Mile Kitić otkrio je jednu zanimljivu anegdotu, kada je svojevremeno igrao fudbal pred 30.000 ljudi!

Kitić je gostovao u jednoj emisiji koju vodi bugarski jutjuber Alper Čočev i tom prilikom prisetio se revijalne utakmice u čast Hrista Stoičkova, gde je zajedno sa pevačima iz tadašnje Jugoslavije nastupio.

- Negde osamdesetih godina prošlog veka sam prvi put pevao u Bugarskoj. Mislim da se Hristo Stoičkov rastajao sa reprezentacijom i potpisao ugovor sa Barselonom. Bio je to meč na stadionu CSKA - mi pevači iz Srbije, Beograda, Jugoslavije. Bio je tu Haris Đinović, ja, Šaban, Miroslav Ilić i igrali smo meč sa njima - rekao je Kitić i dodao:

- Posle toga smo imali koncert. Bio sam samo ja iz „Južnog vetra“, nije bilo Sinana, Dragane...niko. Publika je bila tako uzbuđena kada sam došao na binu da pevam. A onda sam video da i u Bugarskoj slušaju „Južni vetar”. Širom Jugoslavije stadioni su bili puni ljudi. Na stadionu u Bugarskoj bilo je oko 30.000 ljudi. I bilo je ljudi oko stadiona.

Momenat kada Mile Kitić priča o utakmici možete pogledati u videu ispod od 12. minuta:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM(68)

    2. oktobar 2023 | 15:54

    Mile Kitić je igrao za ekipu iz njegovog sela Luke u opštinskoj ligi Ilijaša koja se nalazi uz Sarajevo i činila je jednu od deset opština grada Sarajeva pre ratnih dešavanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA