≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Polina, baš si fina...

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna je od nalepših ruskih sportistkinja

  • 1
Polina Parfenenko Printskrin: Instagram/pollyy_ry

Da je situacija sa Rusijom i ruskim sportistima drugačija, verovato bismo Polinu Parfenenko gledali na nekom od atletskih takmičenja u poslednjih godinu dana. Ovako...

Polina je lepotica koja je rođena 14. marta 2003. godine, a 20 godina kasnije osvojila je svoju prvu nacionalnu medalju -  bronzu na moskovskom prvenstvu Rusije u dvorani u skoku uvis sa ličnim rekordom od 1,91 metara.

Takmiči u skoku uvis i kombinovanim disciplinama, a njen lični rekord u sedmoboju je 5086 bodova. U petoboju je 3910 bodova, dok je u skoku u vis njen lični rekord 1,86 m na otvorenom i 1,91 m u dvorani.

Počela je da se bavi sportom kao dete, ali je kasnije prešla u atletiku. U međuvremenu je postala prvakinja Rusije do 20 godina u sedmoboju.

Svoju takmičarsku karijeru započela 2019. godine, osvojivši bronzu na Prvenstvu Rusije u dvorani do 18 godina u skoku u vis sa 1,82 m, kao i srebro na Sveruskom kombinovanom takmičenju do 18 godina u petoboju sa 3656 bodova.

Godinu dana kasnije je osvojila zlato na prvenstvu Rusije do 18 godina u dvorani, regionalnom prvenstvu u Irkutsku do 18 godina u dvorani i kupu Moskve u skoku u vis, poboljšavši svoj lični rekord na 1,86 m. U petoboju je osvojila zlato na Sveruskom kombinovanom takmičenju do 18 godina.

Debitovala na seniorskom nacionalnom prvenstvu 2021. godine, takmičeći se na prvenstvu Rusije u Čeboksariju u skoku u vis, ali je završila na 7. mestu. Nedugo zatim usledila su takmičenja na kojima je osvojila nekoliko medalja.

Ono što je odlikuje svakako je atraktivan izgled i zbog toga je Polina jedna od nalepših ruskih sportistkinja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA