≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je Dižonej i ona je najvrelija košarkašica na svetu: Igra u WNBA, voli da se skida, a ima i šta da pokaže

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

DiŽonej, više si nego okej...

  • 1

Dugo se već vodi polemika oko toga ko je najlepša sportiskinja na svetu ili makar u svom sportu, a, čini se kao da je ta trka u svetu košarke gotova. Upoznajte Dižonej Kerington, beka šutera ekipe Konektitat San u WNBA ligi, koja je u najužem izboru za ovu "laskavu titulu".

DiŽonej je bek šuter koji nastupa za Konektitat San, koji ju je draftovao još 2021. godine sa 20. pozicije u drugoj rundi, nakon što je ona provela pet godina na Stenfordu i Bejloru, dok je srednju školu pogađala u San Dijegu u Kaliforniji.

Tokom perioda na Stenfordu, ona je pomogla ekipi da dva puta osvoje "Pac-12 Turnir", dok je bila i u najboljeg timu tog turnira oba puta i 2017. i 2019. godine. Takođe, bila je i izuzetan student.

Potom, prešla je na Bejlor, gde je imala prosek od 14.1 poena i 4.9 skokova po meču. Tokom svoje koledž karijere, ona je beležila 9.6 poena, pet skokova i 1.2 ukradenu loptu po meču.

U WNBA ligi, Keringtonova iza sebe ima najbolju godinu u kojoj je beležila 8.3 poena, 2.9 skokova i 1.3 asistenciju po meču.

(Telegraf.rs)

Video: Trej Tompkins: "Videćete neku novu verziju mene, novi sam čovek"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PAVEL OGNEV

    13. maj 2024 | 16:19

    Razna su poimanja lepote, a o ukusima ne treba raspravljati. Ali, ovo ne da nije najlepsa kosarkasica, vec je verovatno negde pri dnu liste, ako cemo iskreno. Mada, mozda nekome sa vase strane treba poseta oftamologu?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA