JUVENTUS VS REAL: Svi pamte Mijatovićev gol, Anćeloti želi osvetu za grafit ''Svinja ne može da nas trenira'' (VIDEO)

Večeras je na programu prvi polufinalni meč Lige šampiona između dva stara znanca i ljuta rivala - Juventusa i Reala iz Madrida

  • 5

Borba za titulu šampiona Evrope polako ulazi u završnu fazu, a ko će u finale u Berlinu moglo bi da bude mnogo jasnije posle današnje prve polufinalne utakmice između Juventusa i Real Madrida.

Sa jedne strane četvorostruki uzastopni šampion Italije, koji se posle 12 godina vratio među najbolje, a sa druge najtrofejniji evropski tim i branilac titule Real Madrid. Andrea Pirlo ili Kristijano Ronaldo, Ðanluiđi Bufon ili Iker Kasiljas, Masimilijano Alegri ili Karlo Anćeloti.

- Real je jedan od najboljih klubova sveta, ali verujem da mozemo sa njimja da igramo egal. Mislim da su šanse 50:50 i da se ništa neće znati do poslednjeg minuta revanša - izjavio je Juventusov veteran Andrea Pirlo.

Dvostruki osvajač Lige šampiona, oba puta sa Milanom i oba puta sa Karlom Anćelotijem na klupi otkrio je i da je leta 2006. godine malo nedostajalo da pređe u Real.

Foto: Printskrin Foto: Printskrin

- Došao sam sa Mundijala kao prvak sveta, Italiju je tresao "Kalčopoli" i stigao je poziv Fabija Kapela. Na sreću, ostao sam u Milanu i već sledeće sezone osvojio Ligu šampiona. Sanjam da ovaj trofej uzmem i sa Juventusom, pa mogu u penziju - poručio je Pirlo.

Ronaldo rasplakao devojčicu u Torinu (VIDEO)

Juventus je drugu i poslednju titulu osvojio 1996, potom je vezao tri poraza u finalima, uključujući i onaj iz 1998. godine u Amsterdamu, kada je Predrag Mijatović doneo trofej "kraljevskom klubu". Revanširali su se u polufinalu 2003, pobedom protiv "Galaktikosa", ali ih je u finalu zaustavio Milan, na klupi sa Anćelotijem.

- Juventus u Seriji A demonstrira snagu, ove godine napravili su iskorak u Evropi i očekuje nas težak posao. Ali, kad ste u polufinalu Lige šampiona i ne može da bude lako - diplomatski je izjavio Anćeloti koji je vodio Juventus.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Upravo je taj period na klupi Juventusa Anćeloti video kao najcrnji u svojoj trenrskoj karijeri.

- Prve nedelje u Torinu sam ispred kancelarije zatekao grafit na kojem je pisalo: ''Svinja ne može da nas trenira''. Mođi me čekao sa Juventusovim huliganima i naredio im da moraju da sklope mir sa mnom. Osamdesetih sam igrao za Romu i najveći rival nam je bio Juventus. Potom sam igrao za Milan i najveći rival nam je bio Juve. Potom sam trenirao Parmu i opet mi je najveći protivnik bio Juve - rekao je Anćeloti i dodao:

Oni su jedino mogli da me vide kao neprijatelja. I tačka. To je nešto što nije moglo da se promeni i što se na kraju nije ni promenilo. Kasnije, kada sam ih pobedio sa Milanom sam se okrenuo prema tribini sa njihovim huliganima i posvetio im pobedu. I dalje su nastavljali sa parolom o svinjama. Nečuven nedostatak poštovanja prema svinjama.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Veliki adut Reala, naravno, biće Kristijano Ronaldo, silno motivisan posle het-trika u Sevilji, dok se navijači Juventusa nadaju da bi Realovo dete Alvaro Morata, koji je prošle godine doprineo preokretu u finalu protiv Atletika, mogao da bude čovek odluke.

Real 10 godina nije pobedio u Italiji, a samo su tri puta savladali Romu. Gol u gostima nisu primili 444 minuta, ali Juventus s druge strane 12 utakmica nije izgubio na svom terenu. Kvota na pobedu domaćina je 2.85, na remi 3.20, dok je dvojka na Real 2.50. U drugom polufinalu, u sredu, sastaju se Barselona i Bajern.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA