ZVEZDINI RIVALI SVE MOĆNIJI: Crnogorac stigao u Himki! (VIDEO)

Ruski klub potpisao trogodišnji ugovor sa Markom Todorovićem

  • 0

Nedugo pošto su obnovili ugovor sa centrom sa NBA iskustvom, moskvski Himki doveo je crnogorskog košarkaša Marka Todorovića.

Crnogorski reprezentativac od 23 godine i 209 centimetara potpisao je trogodišnji ugovor, koji je zaslužio odličnim partijama za špansku ekipu Bilbao, odakle je došao na pozajmicu iz Barselone.

Krilni centar je prosečno postizao 11.5 poena na 37 utakmica u španskoj ligi, u kojoj je bio drugi najbolji skakač sa 7.2 skokova u proseku. Procent šuta za dva poena mu je 65.2 odsto, a takođe je bio deo idealnog tima.

- Todorović je mlad i igrač koji obećava, koji je bio i u Barseloni, a imao je odličnu sezonu u Bilbau. Iako je dosta mlad, Marko odlično skače, ima osećaj da uposli saigrače i izvrstan pregled igre. Nadamo se da će Marko u Himkiju izrasti u jednog od najvećih igrača Evrope, što će biti i maksimalni benefit za klub - izjavio je direktor kluba Pavel Astakov.

Todorović je započeo karijeru u Huventudu, a usledila je epizoda u Pratu. U Barselonu je stigao 2012. godine, sa kojom je osvojio titiulu 2014. godine, a godinu dana ranije i Kup Kralja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA