Najbolja odbrana lige dočekuje najbolji napad: Čuka i Zvezda spremni za spektakl na Brdu!

Derbi 20. kola Super lige na programu je od 16.00 časova na Banovom Brdu

  • 14

U nezgodno vreme, možda i najnezgodnije za oba tima dolazi ovaj derbi! Jer, Čukarički i Crvena zvezda su u sredu ispali iz nacionalnog Kupa, a već u nedelju protiv trenutno najtežeg rivala jure bodove u šampionatu.

Očekuje se spektakl, pošto je to ipak duel prvoplasirane i drugoplasirane ekipe. Zvezda juri 17 uzastopni trijumf i ispisivanje jedne stranice istorije, Brđani treću uzastopnu pobedu nad crveno-belima kod kuće.

>>> SKANDAL NA ZVEZDINOJ KONFERENCIJI: Grof vređao novinara!

- Čukarički u poslednje vreme igra izvanredno, zauzima visoko drugo mesto, sasvim zasluženo. Neće nam biti lako, mi smo pod moranjem jer smo u prilici da oborimo još jedan rekord i napravimo 17. uzastopnu prvenstvenu pobedu. Mi nećemo moći da računamo na Aleksandra Kataia, dok će Marko Grujić biti spreman - rekao je Božović i dodao:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Čukarički je klub koji treba da služi za primer svima u Srbiji kako treba da se organizuje i radi, klub koji drži jedan čovek, jedan domaćin, i koji izvanredno napreduje poslednjih godina. Želim im da tako nastave, i što se mene lično tiče, želim im svu sreću, od ponedeljka.

Brđani su na 19 utakmica primili samo devet golova, od kojih su tri ''dobili'' na Marakani kada je Zvezda u prvom delu slavila rezultatom 3:1. S druge strane, izabranici Grofa Božovića su čak 50 puta tresli mrežu rivala.

- O Zvezdi ne bih trošio reči. Ako se izuzme kup meč, igramo protiv ekipe koja je u neverovatnoj seriji od 16 pobeda. Igraju dobro, vođeni su od stručnjaka koji to sigurno radi na pravi način. Imaju dosta kvalitetnih individualaca. Veliki su klub, ali mi moramo da gledamo sebe, da probamo da odigramo utakmicu na najbolji mogući način. Očekujem lep i neizvestan susret uz pun stadion, da bude pravi fudbalski ambijent - rekao je Igor Matić, kapiten Čuke.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zanimljivo, biće ovo prvi put da će braća Slavoljub i Dragoljub Srnić igrati jedan protiv drugog. Slave je velika uzdanica Zvezde gde je i došao iz Čuke, dok je Draža ostao na Brdu.

Očekivane postave:

ČUKARIČKI: Stevanović, Stojković, Boljević, Pjasentin, Ostojić, D. Srnić, Janković, Matić, Mandić, Pavlović.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Petković, Ibanjez, Pavićević, Luković, Donald, Jovanović, Grujić, S. Srnić, Plavšić, Vieira.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1991

    6. decembar 2015 | 11:13

    Konačno da gledamo jedan pravi derbi ove sezone..

  • cacak cacak

    6. decembar 2015 | 10:56

    kako stvari stoje..petarda se sprema opet..ako sudije budu 30 % postene zvezda ide kuci posramljena i ponizena kao neki dan...cuka je za tri klase kvalitetnija ekipa od ovih umjetno napravljenih...ovdje je dobro sto porazi nebitnog kluba nikoga ne diraju...sudbina takvih je da su mali i nebitni pa zato nije derbi danas...cuka pravi sprdacinu sa ovim cirkusantima...

  • PARTIZANOV BRAT

    6. decembar 2015 | 13:18

    Daj Mazic legenda da sudi posteno opet,pa da se zvezda obruka opet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA