Francuska ministarka otkrila ono u šta se sumnjalo! Nadal je bio dopingovan 2013.

Ministarka zdravlja i sporta Francuske otpužila španskog tenisera da se dopingovao. Nadal: Uvek sam bio transparentan i nisam koristio ništa nedozvoljeno

  • 13

Šokantna izjava Rosalin Bašelo, francuske ministarke zdravlja i sporta uzburkala je javnost. Ona je javno rekla ono što se sumnjalo, a to je da se španski teniser Rafael Nadal dopingovao 2013.

On je tada čak sedam meseci pauzirao zbog povrede, ali su mnogi poznavaoci tenisa sumnjali da je zapravo u pitanju lagani otklon od turnira kako ga ne bi uhvatili u dopingu.

>>> Nadal: Šarapova mora da plati svoju grešku

Istina, on je imao poredu kolena, ali ne tako ozbiljnu da se oporavlja čak sedam meseci. Tada je pričao javno da koristi PRP metodu krvnih ćelija za oporavak.

>>> Đoković se prvi put oglasio povodom dopinga Šarapove! (VIDEO)

- U teniskom svetu se ne otkriva javno kada je neko uhvaćen u korišćenju dopinga, niti koliku je kaznu dobio, ali se sve sazna kada iznenada igrač po nekoliko meseci ne igra na turnirima. Rafael Nadal je 2013. godine imao "čuvenu povredu", zbog koje nije igrao sedam meseci, ali mi znamo da je u stvari bio pozitivan na doping testu - rekla je Bašelo u televizijskom intervju za kanal “Grand 8".

Povodom ove izjave oglasio se i Nadal:

- Ja sam kompletno čista osoba. Verujem u sport i njegove vredosti - rekao je Nadal i dodao:

- Nikada ništa nisam krio u svojoj karijeri. Ja sam primer deci, i ako radim nešto loše onda bih lagao sebe, ne moje rivale. Uvek sam bio transparentan. Tada sam radio PRP metodu za oporavak kolena - rekao je Nadal.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Inače, PRP metoda je ubruzgavanje ćelija sopstvene krvi u povređen mišić ili ligament i ne spada još uvek u doping sredstvo. Najpre se izvuče krv pacijenta a onda se obradi u posebnoj mašini tako da se izoluju tombociti koji se kasnije vraćaju u telo.

Osim toga Nadal je jedini teniser koji nije dao podršku Mariji Šarapovoj koja je obelodanila da je bila pozitivna na Australijan openu.

- Želim da verujem da je to bila greška sa njene strane i da nije htela to da uradi. Ipak, očigledno je reč o nemaru i zato ona mora da plati.Nikada nisam bio ni u iskušenju da uradim nešto pogrešno - poručio je Nadal.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    11. mart 2016 | 12:20

    Sve se zna nije otkriveno zato sto nije rus

  • Vožd

    11. mart 2016 | 16:19

    Dzaba mu sto koristi kad nas Nole pije sljivu i gazi ih sve redom.

  • Zdrax100

    11. mart 2016 | 13:26

    Zna on to dobro,pa gdje je sada "veliki" rafa?bukvalno ne moze nikoga da dobije,cim je stao sa dopingom,izgubio se u vremenu i prostoru...svi ti spanski "sampioni" se dopinguju,ko prati biciklizam zna sta je bilo sa Albertom Kontadorom i Alexandrom Valverdeom,kako su oni padali na dopingu i kako su im oduzimali titule na na tur'de fransu.pokvareni spanci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA