≫ 

Nova pobeda Partizana: Leonardov super gol "izbušio" Metalac! (VIDEO)

Brazilac, posle derbija, najzaslužniji za trijumf crno-belih i u Gornjem Milanovcu

  • 17

Partizan je u nezadrživom naletu, a ka vrhu ga gura fenomenalni Brazilac Leonardo da Silva Souza, junak derbija i junak nove, pete uzastopne pobede ekipe Marka Nikolića!

Vezni igrač crno-belih najazslužniji je za slavlje Beograđana i u Gornjem Milanovcu u okviru 10. kola, gde je viceprvak Srbije savladao Metalac 1:0 golčinom Južnoamerikanca o kojoj će se dugo pričati.

Trenutak odluke dogodio se u 61. minutu kada je Leonardo u polukontri, pošto se u trku oslobodio čuvara, "ispalio projektil" u dalji gornji ugao gola Belića!

Partizan je tim jednim golom materijalizovao bolju, konkretniju i ofanzivniju igru, mada je pobeda mogla biti i ubedljivija da su napadači gostiju bolje reagovali u nekoliko situacija pred golom Metalca.

To se pre svega odnosi na Uroša Đurđevića koji se u 79. minutu obrukao pošto je promašio prazan gol sa samo tri metra?!

Partizan je od starta utakmice stavio do znanja ekipi Nenada Vanića da ga u Milanovcu zanima samo jedna stvar - pobeda. Takav je bio i pristup crno-belih, koji, istina, u prvih pola sata nisu igrali onako kako su želeli, ali su u svakom trenutku vladali situacijom u oba pravca.

Dva dalekometna pokušaja Jevtovića bila su ono najkonkretnije sa napadačkog repertoara Partizana u prvom delu igre, uz još dve-tri polušanse, dok na drugoj strani nije bilo previše posla za Kljajića.

U nastavku meča, još agresivniji i bolji Partizan je pojačao pritisak na odbranu domaćeg tima i bilo je samo pitanje vremena kada će Belić kapitulirati. Brazilac Leonardo još jednom je pokazao da je pun pogodak uprave crno-belih koja ga je letos dovela.

Južnoamerikanac je u 61. minutu iskoristio prostor koji mu se ukazao da pokaže koliko je talentovan igrač. Kao od šale je pretrčao direktnog čuvara, potom se namestio na udarac i poslao neodbranjivv "hitac" koji je završio u daljem uglu gola Metalca. Pogodak za TV špice!

Laknulo je gostima u tom trenutku jer su konačno uspeli da materijalizuju terensku inicijativu, ali je trebalo i odbraniti prednost i eventualno je uvećati. Sreća po Beograđane, na drugoj strani, u timu Metalca nije bilo igrača koji je je mogao da pomrsi račune crno-belima, što je umnogome olakšalo posao gostima da privedu meč kraju.

Jedino što možda može da zabrine Nikolića je golgeterski post napadača Đurđevića i Đurđića u Superligi. Obojica su i dalje bez gola u prvenstvu, a ono što je Đurđević promašio protiv Metalca može ići u rubriku "verovali ili ne". Sreća njegova da je Partizan u tom trenutku vodio, pa "promašaj sezone" nije skupo koštao Beograđane i nije ga učinio tragičarem.

Metalac - Partizan 1:0

(Leonardo 61)

Metalac: Belić – Nikodijević, Otašević, Bondarenko, Simović – Panić – Rovčanin (od 67. Tomić), Mijić (od 77. Mitrović), Stojanović, Kaseido (od 67. Mladenović) – Jovanović.

Partizan: Kljajić – Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić – Jevtović, Everton, Janković (od 81. Stevanović), Leonardo (od 87. Mihajlović) – Đurđević, Đurđić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan

    25. septembar 2016 | 18:37

    Javi se ziko.

  • Nevjestić vladica

    25. septembar 2016 | 19:06

    Bas ste ih nabili alal vera

  • ☆☆☆

    25. septembar 2016 | 19:13

    Nameštena utakmica..kao i svaka njihova do sada.Jel uprave klubova su i u jednom i u drugom klubu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA