Reprezentacija Superlige otputovala u Dohu: Kako vam se čini Muslinov projekat?

- Redovno gledam utakmice Superlige i video sam skoro sve igrače na delu - uverava selektor Srbije

  • 5

Reprezentacija Srbije koju čine fudbaleri iz Superlige otputovala je u Dohu gde je očekuje prijateljski duel protiv selekcije Katara.

Selektor Slavoljub Muslin izrazio je zadovoljstvo što će imati priliku da na delu vidi domaće igrače u dobroj proveri, ali i da mu je žao što Vojvodina nije pustila četvoricu fudbalera.

- Šteta je za one igrače koji nisu sa nama, jer je čast igrati za dres sa državnim grbom. Ali koga nema bez njega se može. Uglavnom, ovo je početak naše akcije da imamo na oku igrače iz domaćeg prvenstva. Pred nama je dobar test, očekujem od igrača da iskažu vrednost - rekao je Muslin za sajt FSS.

Prvi čovek nacionalnog tima ne iskljičuje mogućnost da neko od putnika u Katar u perspektivi bude u konkurenciji za najbolji tim Srbije.

- Na prvom okupljanju sam zvao igrače iz Superlige, a neki su i debitovali. Ako se dobro pokažu, zašto da ne? Za sve njih je ovo veliki motiv, videće da ih pratimo. Redovno gledam utakmice Superlige i video sam skoro sve igrače na delu - zaključio je Muslin.

Desni bek Crvene zvezde Marko Petković, jedini sa spiska koji je već nastupao za A tim, nije skrivao zadovoljstvo zbog novog poziva u reprezentaciju.

- Raduje me da se nalazim u ovom društvu. Na saigračima i meni je da ga opravdamo i pokažemo se u pravom svetlu protiv budućeg domaćina Svetskog prvenstva. Mislim da ćemo jednim pravim pristupom pokazati da imamo veliku želju, nadam se i znanja i kvalitet za neke buduće akcije - poručio je bivši kapiten mlade selekcije Srbije.

Golman Partizana Filip Kljajić istakao je da ga je prijatno iznenadio Muslinov poziv.

- Imaćemo protiv sebe veoma motivisanog rivala, ali svaki član ove selekcije želi da izmeri sebe u meču koji svakako ima težinu. Svi mi imamo privilegiju da obučemo dres reprezentacije i pokažemo da srpska liga ima kvalitet - rekao je Kljajić.

Utakmica između Katara i Srbije igra se u četvrtak u Dohi od 18 sati po srednjeevropskom vremenu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA