Vaterpolisti Zvezde igraju drugu ligu!

Nekada prvaci Evrope, sada u drugoj ligi Jadrana

  • 16

Vaterpolo klub Crvena zvezda takmičiće se ove sezone u A2 regionalnoj ligi, posle isključenja iz najjačeg ranga pre šest meseci.

Nekadašnji prvaci Evrope su bili suspendovani zbog toga što su nastupili sa četvoricom igrača bez dozvole, a Upravni odbor Regionalne Vaterpolo Lige nije prihvatio predlog VSS da Crvena zvezda zameni Radnički, koji je odustao od takmičenja.

Predsednik crveno-belih Viktor Jelenić istakao je da klub ima interes da se takmiči u drugom rangu regionalne lige.

- Potvrdili smo da ćemo da igramo. Jednostavno, neophodne su nam jače utakmice kako bi se spremili za domaće prvenstvo i Kup. Uostalom, Ligu igraju i Partizan, Vojvodina i Šabac, jedini klubovi koji uz nas nešto znače u Srbiji - rekao je Jelenić za "Večernje novosti".

Crveno-beli će se u prvom kolu A2 lige 8. oktobra sastati sa Šapcem. Rivali za prvo mesto, koje vodi u A1 su POŠK, Zadar, Solaris, Kataro, Primorac i Medveščak. Drugoplasirani će sa devetom ekipom iz A1 boriti za A1 ligu kroz baraž.

Inače, u najjačem rangu su Partizan, Vojvodina, Jug, Primorje, Jadran Split, Mornar, Mladost, Budva i Jadran Herceg Novi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bruka za Srbiju

    29. septembar 2016 | 11:30

    Da je bilo kakvog zakona u Srbiji, ovaj bi klub odavno trebalo ugasiti a sve one koji su ga nekoliko puta osnivali iznova u zadnjih 10-ak godina pohapsiti.

  • Hogar Strasni

    29. septembar 2016 | 11:34

    Jelenic poredi ovaj njegov kriminalni klub sa vaterpolo INSTITUCIJOM PARTIZAN ? Sramno.

  • mutanti

    29. septembar 2016 | 11:31

    Sto ganci vise ne prarte vaterpolo ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA