≫ 

Maneova šamarčina "karamelama": Liverpul u 93. minutu pobedio gradskog rivala! (FOTO)

Loš derbi Mersisajda trajao 100 minuta

  • 2

Ništa. Nula. Negledljivo. Neefikasno... Tako je trebalo da počne izveštaj sa derbija "Mersisajda" Everton - Liverpul u okviru 17. kola Premijer lige.

Umesto toga, BUM! Šok na "Gudisonu": gol Manea u 93. minutu za pobedu "crvenih" nad "ljutim" rivalom 1:0 - zasluženo!

Podatak da igrači Ronalda Kumana za 100 minuta nisu nijednom šutnuli u gol dovoljno govori o tome kako su igrali oni, a ni gosti se nisu proslavili, mada su više pokazali, više želeli od protivnika. Na kraju, ponovićemo, potpuno zasluženo su osvojili tri boda i tako nastavili poteru za Čelsijem.

Do gola, nije bilo mnogo toga za pohvalu.

Borbe je, naravno, bilo na svakom pedlju terena. Oštrih startova takođe. Jedan je bio "kao poručen" za crveni karton, ali se i sudija Majk Din uklopio u ispodprosečnu predstavu odlukom da ne sankcioniše najstrože start Rosa Barklija na Hendersonu. Bio je to direktan udarac đonom u gležanj protivnika, ali je Din procenio da tu nije bilo nema elemenata za crveni.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Prvo poluvreme bilo je za zaborav. Teška mučenica od utakmice. U nastavku, već je to bilo malo bolje, ali samo od strane Liverpula koji je konstantno pritiskao odbranu "karamela" i kreirao niz polušansi i jednu veoma povoljnu priliku preko Firmina.

Brazilac se nije najbolje snašao pred golom Evertona, spetljao se pred Stekelenburgom (koga je kasnije zamenio rezervni golman), a odbrana domaćeg tima je uz mnogo problema uspela da se spase. I u nastavku je igračima Evertona bilo potrebno mnogo energije i borbe da zatvore sve prilaze svom golu, ali nisu mogli "doveka" da se brane. Za takvu igru su surovo kažnjeni.

Igrao se treći minut nadoknade kada je Staridž šutirao sa blizu dvadeset metara i pogodio statvu. Mane je instiktivno ispratio njenu putanju za razliku od statičnih igrača Evertona, i posle odbitka je ubacio u mrežu, za potpuni delirijum Liverpulovih navijača u kući mrskog rivala.

Utakmica je inače trajala 100. minuta, a u 98. Koleman je klizećim startom sprečio Firmina da pogodi prazan gol i potvrdi trijumf.

Vredan pomena je i podatak da je Geret Beri odigrao 610. utakmicu u Premijer ligi i tako izbio na drugo mesto "večne liste" ispred Frenka Lamparda (609). Ispred je samo Rajan Gigs sa 632 utakmice.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Premijer liga, 17. kolo

Subota:

Kristal Palas - Čelsi 0:1

(Dijego Kosta 43)

Midlzbro - Svonsi 3:0

(Negredo 18, 29, De Ron 58)

Stouk - Lester 2:2

(Krkić 39 penal, Alen 45+3 - Uljoa 74, Amarti 88)

Sanderlend - Votford 1:0

(Van Anholt 49)

Vest Hem - Hal 1:0

(Nobl 76 penal)

Vest Bromvič Albion - Mančester junajted 0:2

(Ibrahimović 5, 56)

Nedelja:

Bornmut - Sautempton 1:3

(Ake 6 - Bertrand 14, Rodrigez 48, 85)

Mančester Siti - Arsenal 2:1

(Sane 47, Sterling 72 - Volkot 5)

Totenhem - Barnli 2:1

(Dele Ali 27, Rouz 71 - Barns 21)

Ponedeljak:

Everton - Liverpul 0:1

(Mane 90+4)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    19. decembar 2016 | 23:08

    Govorim stvarno nepristrasno i volim oštar fudbal u engleskoj za razliku od Primere gde svi padaju ko pokošeni...Do sada nisam video ekipu koja tako prljavo provocira i tuče za medaljukao Everton...Onaj McArthur samo provocira,gura se,dere...Barkley za onaj start zaslužuje čist crveni...A Gueye, Coleman i Baines su sada bili poštedjeni...Mane majstor...Liverpool bez Coutinha (povreda) i Manea (afrički kup) u januaru će biti prosek...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA