Grci nestvarno nahvalili Zvezdu i Delije: To su ludi Srbi i imaju čarobni napitak!

Renomirani grčki portal pohvalio Zvezdu kao malo ko do sada

  • 13

Grčka Gazeta posvetila je KK Crvena zvezda veliku priču povodom nestvarnih rezultata i atmosfere koja se pravi u ovoj sezoni.

Zvezda je na petoj poziciji Evrolige, rušila je redom Real, Makabi, CSKA, Fener, Žalgiris i Baskoniju, pa se sa razlogom plaše u Panatinaikosu pred međusobni duel u hali "Aleksandar Nikolić".

- Evroliga 2017 u novoj eri, celu organizaciju su okupirali Rusi, Grci, Španci i Turci... Ali, ne! Jedno malo odmetničko srpsko selo i dalje se održava i nastaviće da vodi bitke u narednih 11 mečeva protiv favorita - napravili su uvod Grci po uzoru na najavni tekst kultnog stripa Asteriks.

- Njihovi druidi prave čarobni napitak koji im daje supermoći, pobedili su sve poslednje prvake Evrope i prošlogodišnje finaliste, Fenerbahče! Tim sa budžetom koji ne prelazi 3.5 miliona evra i koji je sezonu počeo sa samo jednim Amerikance Čarlsom Dženkinsom, napravio je najveću pobedničku seriju u Evroligi! Tim Dejana Radonjića prkosi svakoj košarkaškoj logici i igra najlepšu košarku, uz nestvarnu atmosferu na svom parketu pod projektom čelnika Nebojše Čovića.

Grci su dalje pisali o tome kako je Zvezda bila na ivici uništenja, da je posle postala dominantna na Jaddranu, a Branko Lazić navodi se kao jedini igrač koji je sve vreme tu od sezone 2011-12. Akcenat je i na treneru Dejanu Radonjiću koji je mogao da ode u Baskoniju ili Efes, ali je rešio da stvara košarkašku bajku u Beogradu. Opisan je kao vodeći predstavnik jugoslovenske škole, koji se suočavao sa Panatinaikosom koji su vodili Pedulakis, Ivanović i Đorđević, a sada je rival Ćavi Paskval. Imidžu kluba doprineli su i slavni navijači.

- Na mečevima su često Marko Pantelić, Dejan Stanković i veliki Novak Đoković! Nole je fan Zvezde i njegov dolazak na jedan meč sa Cedevitom bio je dovoljan za histeriju - zaključuju Grci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA