Lionel Mesi tajno napustio Barselonu!

Dok Luis Enrike smišlja pripremu ekipe za meč u Granadi, Argentinac je otputovao u Italiju

  • 6

Barselona će u nedelju igrati važan meč sa Granadom u svom pohodu na titulu, ali će put do pobede tražiti bez Lionela Mesija u svojim redovima.

Argentinac će propustiti taj meč zbog skupljenih pet žutih kartona, a statistički podaci još jednom pokazuju koliko je on važan Barsi.

U 25 ligaških utakmica s Mesijem na terenu Barselona je osvojila 78,6 odsto bodova. Do sada nije igrao tri utakmice u Primeri, a Katalonci su od devet mogućih bodova osvojili tek četiri, odnosno 44,4 odsto.

>>> Ko je čovek kom je Mesi tražio potpis na dresu? (VIDEO)

Dok Luis Enrike smišlja pripremu ekipe za meč u Granadi, Mesi je iskoristio slobodan vikend za put.

Mediji prenose da je napadač u petak sa aerodroma "El Prat" otputovao u Veneciju, kako bi se susreo na privatnoj klinici sa Đulijanom Pozerom, fizioterapeutom i nutricionističkim stručnjakom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pozer ima puno Mesijevo poverenje, s obzirom da je pomogao fudbaleru da reši problem sa mišićima koji su ga dosta mučili.

>>> "Žao mi je što ovo kažem, ali Mesi je idiot": Do sad niko nije ovako izvređao Argentinca! (FOTO)

- Ljudsko telo je mašina koje treba dobro da se hrani kako bi mišići mogli da rade kako treba. Mesi je vrlo inteligentan dečko, koji prati svoju intuiciju. On je odličan sportista - rekao je doktor svojevremeno italijanskim medijima.

Pozerov metod naziva se "primenjena kineziologija", i on je Mesiju odredio dvogodišnji režim ishrane kako bi rešio probleme sa mišićima.

U njegovoj ishrani smanjen je unos crvenog mesa, izbačeni su šećer i konzervirani proizvodi, kao zasićene masti i hidrogenizovane biljne masti kad god je to moguće. Takođe, Pozer nalaže svojim klijentima da anti-inflamatorna sredstva i lekove protiv bolova koriste isključivo kad je baš potrebno.

Doktor je radio sa Serhio Aguerom, Anhelom Di Marijom, Martinom Demikelisom i Gonzalom Iguainom, a sa Mesijem sarađuje već godinu dana.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA