≫ 

Najvrednija tehnološka kompanija sprema nenormalne milijarde za esport! (VIDEO)

Odluka koja će potresti industriju kao nikad do sad

  • 0

Kineska kompanija Tencent, koja je od avgusta 2016. godine najvrednija tehnološka kompanija, najavila je ulaganje od čak 15 milijardi dolara u esport u Kini!

Navodno, kompanija je pripremila petogodišnji plan ulaganja, po kom će 14.6 milijardi dolara biti raspoređeno za sve moguće potrebe širenja industrije u povoju, od formiranja liga, preko akademija i centara za razvoj talenata, do tematskih parkova i infrastrukture.

Procene su da bi u naredne dve godine esport industrija trebalo da dostigne vrednost od oko milijardu dolara, što vam je dodatan dokaz da je Tencent odlučio da bude "glavna faca" u ovoj sferi u Kini, i generalno u tom delu planete.

Odluka ni ne čudi, jer je tehnološki gigant već neko vreme povezan vodećim gaming organizacijama - trenutni je vlasnik Riot Games (League of Legends), SupreCella (Clash of Clans, Clash Royal), a ima i manji vlasnički udeo Activision Blizzarda.

Kompaniji, koja je 2016. godine prihodovala 21.9 milijardi dolara, samo je još potrebno odobrenje kineske vlade, koje ne bi trebalo da bude upitno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA