Furioznih pola sata Partizana protiv Rada za melem evropskih rana (VIDEO)

Zahvaljujući pogocima Živkovića u 60. i Ilića u 74. minutu ''crno-beli'' zasluženo savladali ''građevinare" rezultatom 3:1

  • 7

Nije bilo svejedno nikome na stadionu u Humskoj čije srce kuca ''crno-belo'' u momentu kada je Tubić u 53. minutu izjednačio na 1:1, ali je iskustvo Partizana i furiozna igra u poslednjih pola sata, ipak, bacila fudbalere Rada na pleća - 3:1 (1:0).

Sa pravom su se svi u taboru Partizana pribojavali meča protiv ''građevinara'' u okviru četvrtog kola Jelen Superlige, pogotovo posle evropskog debakla od Tuna. Rad, koji do sada nije osvojio nijedan bod u prvenstvu, pokazao se kao ozbiljan rival, ali protiv inspirisanog napada ''crno-belih'' nisu mogli više.

Već na samom startu meča publika na stadionu je povicima ''Uprava napolje'' jasno i glasno dala do znanja šta misle o čitavoj situaciji u klubu. Posle uvodnih napada ''građevinara'' Partizan je poveo već u 11. minutu posle odličnog centaršuta Ninkovića i gola koji je postigao Fofana.

Bio je ovo drugi gol Senegalca u ''crno-belom'' dresu i pitanje je kako bi se meč sa Tunom završio da je novopridošlica iz Širaka imao pravo nastupa. Partizan je i posle gola bio bolji rival i samo zahvaljujući nepreciznosti Malbašića nisu otišli sa ubedljivijim vođstvom na poluvreme.

Veliki šok usledio je na samom startu drugog dela kada je Tubić izjednačio na 1:1 i uvukao nervozu u domaći tim. Međutim, samo na kratko jer je mladi Živković u svom drugom uzastopnom meču u domaćem prvenstvu vrlo brzo vratio prednost na stranu Partizana.

Igrao se 60. minut kada je Živković savladao Kljajića, a 14 minuta kasnije kapiten ''crno-belih'' Saša Ilić je rezantnim udarcem sa 15 metara postavio konačan rezultat.

Imao je Rad veliku šansu da smanji prednost već u 76. minutu preko Vitasa i pitanje je kako bi se susret do kraja odvijao. Ovako, težak promašaj kapitena Rada i tri boda kao i prvo mesto za Partizan pred početak reprezentativne pauze. Treba napomenuti i to da je Rad oštećen u 85. minutu kada je sudija Grujić, posle povlačenja za ruke Tubića od strane Volkova, to okarakterisao kao simuliranje gostujućeg fudbalera.

Zanimljivo, "crno-bele" u ovom meču su bodrili i nekadašnji fudbaleri Milivoje Ćirković, koji je ''crno-bele'' uveo u Ligu šampiona kao i Lazar Marković, iako je u subotu igrao za Benfiku i postigao sjajan gol u derbiju protiv Sportinga.

Partizan - Rad 3:1 Strelci: Fofana 11, A. Živković 61, Ilić 73. - Rodić 53.

Stadion: Partizana Gledalaca: 3.000 Sudija: Danilo Grujić (Niš) Žuti kartoni: M. Živković, Stojković (Partizan), Raspopović (Rad).

PARTIZAN: Stojković, M. Živković, Volkov, Obradović, Stanković, Đemba-Đemba, Jojić, A. Živković (od 78. Luka), Ninković (od 66. Kojić), Malbašić (od 46. Ilić), Fofana. Trener: Vuk Rašović

RAD: Kljajić, Vitas, Antić, Ćirković, Luković (od 80. Denić), Pavlović, Gnjatić, Mihajlović (od 82. Adamović), Raspopović (od 73. Varga), Milošević, Rodić. Trener: Nebojša Milošević

TOK MEČA:

Početak meča obeležilo je fanatično navijanje ''grobara'' protiv Uprave, ali su tom prilikom istakli i veliku podršku fudbalerima.

1 - 10. minut: Početno ispitivanje snaga, igra se uglavnom koncentrisala na sredini terena. Osim skandiranja navijača ništa zanimljivo se nije dešavalo.

11. minut: GOLLLl! Prvu pravu priliku fudbaleri Partizana sproveli su u delo. Ninković je centrirao sa desne strane, a Fofana se poklonio i sa pet metara glavom matirao Kljajića.

20. minut: Utakmica je na kratko prekinuta zbog sudara Marka Živkovića i Aleksandra Lukovića na sredini terena, ali na svu sreću ozbiljnijih povreda nije bilo.

22.minut: Malbašić, inače bivši član Rada, pada u kaznenom prostoru međutim, sudija samo odmahuje rukom. Ništa od penala.

24. minut: Solidan šut Malbašića posle centaršuta Volkova, ali lopta je otišla preko gola.

27.minut: Sjajna kontra domaćina posle kornera Rada. Ninković je istrčao po desnoj strani, dobio loptu od Fofane, ali je šutirao preko gola.

32. minut: Solidna akcija Rada. Ipak lopta je stigla samo do sigurnog Stojkovića.

33 - 45. minut: Jalova inicijativa Partizana, ali osim šuta Jojića s jedne i Ćirkovića s druge strane ništa značajnije se nije dešavalo sve do 43. minuta kada je Ninković obišao Kljajića, ali je otišao isuviše desno tako da je ostalo 1:o na poluvremenu.

DRUGO POLUVREME:

47. minut - Tek što je počelo drugo poluvreme Partizan je imao šansu. Doduše, lopta se posle karambola srećno otkotrljala do golaRada gde je Kljajić odlično reagovao i izbacio u korner.

53. minut - GOLLLL! Prvi gol rada u novoj sezoni. Strelac je Rodić posle odličnog centaršuta iz kornera.

58. minut - Očajan šut Ninkovića iz slobodnog udarca. Dugo se nameštao i na kraju posla loptu prema ''jugu'' koji polako gubi strpljenje i zvižduci paraju uši svima na stadionom u Humskoj.

60. minut - GOLLLL! Partizan vodi sa 2:1. Strelac je Andrija Živković. Saša Ilić je započeo akciju, Volkov centrirao u peterac, Ninković promašio loptu, a mladi Živković sa par metara zakucava za novo vođstvo.

67. minut - Kojić ulazi umesto Ninkovića koji je doživeo salve zvižduka sa zapada. tom prilikom mladi fudbaler je šutnuo flašicu i opsovao publiku. zatim je uplakan seo na klupu.

74. minut - GOLLLL! Saša Ilić je strelac! Kapiten je odlično sačekao asistenciju Jojića sa leve strane i sa 15 - ak metara preciznim udarcem matirao nemoćnog Kljajića.

76. minut - Kakav promašaj Vitasa. Imao je kapiten Rada odličnu priliku da unese neizvesnost u duel, ali je samo sa par metara od gola šutirao visoko iznad prečke.

85. minut - Očigledan kiks sudije Grujića koji je morao da pokaže crveni karton Volkovu koji je sa obema rukama vukao tubića kao poslednji igrač odbrane. Međutim, sudija je samo odmahnuo rukom ne sviravši ni faul.

JELEN SUPER LIGA, ČETVRTO KOLO

SUBOTA:

Radnički 1923 – Crvena zvezda 0:2

(Kasalica 17, Dauda 88)

Spartak Subotica – Javor 0:2

(Veselinović 7, Dražić 65)

Novi Pazar – OFK Beograd 2:0

(Lazić 40, Arsenijević 63)

Donji Srem – Napredak 1:3

(Veselinović 52. auto gol – Gavrić 17, Regan 72, Mirosavljević 86)

Voždovac – Jagodina 1:1

(Obradović 62 – Ðurić 54)

Radnički Niš – Sloboda 2:0

(Jovanović 76, Bulatović 79)

NEDELJA:

Partizan – Rad 3:1

(Fofana 11, Živković 60, Ilić 74 - Tubić 53)

Čukarički – Vojvodina 0:0

TABELA: Partizan 10, Radnički Niš 10, Čukarički 10, Crvena zvezda 9,  Javor 7, Novi Pazar 7, Napredak 6, Vojvodina 6, Voždovac 5,, Jagodina 4, Spartak 4, OFK Beograd 3, Radnički 1923 3, Sloboda 2, Donji Srem 2, Rad 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    1. septembar 2013 | 21:23

    Ma nosite se lopovi,a Tunu ni da pridjete golu

  • VWB

    1. septembar 2013 | 20:58

    Cist crveni za Volkova,sudija,koji se javno deklarisao kao franjevac,ni faul da svira,strasno.Mislim da je Zvezda naivno nasela na Toletov manevar...

  • Pedja-PFC

    1. septembar 2013 | 22:20

    Sta je sa bojkotom grobari!?Da nije "taksista" dao neku "lovicu" ovih dana!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA