Izbor za domaćina OI 2020! Premijer Španije veliča Madrid! (FOTO)

I pre nego što je odlučeno gde će se održavati Olimpijske igre 2020. godine, španski premijer Marijano Rahoj uveren je u domaćinstvo svoje prestonice

  • 0

Španski premijer Marijano Rahoj obećao je da će u slučaju dobijanja organizacije Olimpijskih igara 2020. godine to biti nezaboravan događaj.

Do konačne odluke u Buenos Ajresu ostalo je još jako malo vremena: odlučuje se između Istanbula, Tokija i Madrida, a Rahoj smatra da je Madrid definitivno najbolji izbor.

- Madrid je najbolji izbor za domaćina igara jer je odgovoran grad bez ikakvog rizika - rekao je Rahoj.

On je, takođe, poručio da će generacije pamtiti taj događaj ukoliko organizacija bude pripala španskoj prestonici.

- Madrid već raspolaže svim uslovima za doček olimpijske porodice, pošto je 80 odsto infrastrukture izgrađeno, naš transportni sistem odlično funkcioniše, a naše iskustvo dobrih domaćina je neuporedivo sa bilo kim - rekao je Rahoj u članku objavljenom u dnevnom listu "La rason".

Iako član Barselone i Argentinac po nacionalnosti, omaleni fudbaler Lionel Mesi viđen je kao promoter Madrida za predstojeće igre.

Madrid predlaže da potroši 3,1 milijardu dolara na igre, kao i dodatnih 1,9 milijardi na ulaganje u izgradnju neophodnih objekata, što predstavlja skromnu sumu u odnosu na Olimpijske igre u Londonu 2012, kada su troškovi organizacije iznosili oko 13 milijardi dolara.

(Tanjug/Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA