HET-TRIK MAJSTOR: Mrđa uz rame Van Bastenu, Fauleru i Gerdu Mileru (VIDEO)

Golovima protiv Spartaka napadač Crvene zvezde ušao u klub fudbalera koji su za deset minuta postizali tri gola na jednom meču

  • 4

Fudbaleri Crvene zvezde napokon su prekinuli niz od dva meča bez pobede u domaćem šampionatu, a najzaslužniji za ubedljiv trijumf protiv Spartaka (5:0) bio je Dragan Mrđa koji je za samo deset minuta postigao het-trik na ''Marakani".

Napadača, koji se ovog leta vratio u matični klub, pogađao je redom u 11, 18. i 21. minutu, čime je izjednačio rekord Zdravka Borovnice star 32 godine koji je u pobedi Zvezde nad Slobodom iz Tuzle (9:1) bio strelac u 3, 8. i 13. minutu utakmice.

Ovim het-trikom Mrđa, a samim tim i Borovnica, stali su rame uz rame sa velikanima fudbala kao što su Gerd Miler, Marko van Basten, Robi Fauler, koji su, takođe, pogađali u prvih deset minuta.

- Sigurno da mi mnogo znače golovi, kao i svakom napadaču, ali oni na značaju dobijaju tek kada ekipa pobeđuje. Nadam se seriji pobeda u narednim kolima. Smanjili smo razliku na tabeli na tri boda, smatram da je sad sve ponovo otvoreno i da se ravnopravno uključujemo u borbu za titulu - istakao je Mrđa posle golova.

Na granici desetog mesta, na kojem se nalaze i srpski fudbaleri, borbu vode Ole Gunar Solskjer i Marko van Basten. Bivši napadač Junajteda je bio trostruki strelac protiv Notingema, a ono što je zanimljivo, svakako je da je Norvežanin nakon 12 minuta postigao i četvrti gol.

Holanđanin je na meču njegovog Milana protiv Geteborga postigao četiri gola, a tri su viđena u roku od deset minuta. Na deobi osme pozicije nalaze se bivši mađarski reprezentativac Laslo Kiš, koji je pogađao protiv El Salvadora za sedam minuta, dok je Džermejn Defo postigao tri gola u pobedi Totenhema protiv Vigana.

Van Basten se još jednom našao na ovoj listi zahvaljujući golovima protiv Atalante u periodu od šest minuta. Ispred njega na šestom mestu nalazi se napadač Atletika David Vilja, koji je igrajući za Valensiju protiv Bilbaoa postigao het-trik za pet minuta.

Nekadašnji miljenik ''Enfilda'' i Kopa Liverpula Robi Fauler našao se na petom mestu sa tri gola protiv Arsenala u razmaku od četiri minuta i 33 sekunde. Ispred njega nalazi se legendarni Gerd Miler, koji je Fortunu torpedovao za četiri minuta.

Prva tri mesta su rezervisana za manje poznate fudbalere koji su svojim napadačkim sposobnostima, ipak, zaslužili da se nađu u vrhu ove liste. Aron Johanson je igrajući za Arhus postigao het-trik za tri minuta i 50 sekundi, Džimi O'Konor je 1967. godine za Šelburn dao tri gola Bohemijansu za samo dva minuta i 13 sekundi.

Ubedljivo prvo mesto, koje ne verujemo da će iko skinuti, vlasništvo je Tomija Rosa, nekadašnjeg fudbalera Ros Kauntija. Svoj het-trik Ros je postigao protiv Neirn Kauntrija 1964. godine za, verovali ili ne, samo 90 sekundi.

Treba napomenuti i to da su se u nižim evropskim ligama dešavale brze egzekucije koje bi svakako mogle zauzeti mesto među prvih deset, ali s obzirom na kvalitet liga, verujemo da je ovo ispravan izbor.

Top-deset najbržih het-trikova u evropskom fudbalu:

1. Tomi Ros 90 sekundi

2. Džimi O' Konor 2,13 minuta

3. Aron Johanson 3,50 minuta

4. Robi Fauler 4,33 minuta

5. David Vilja 5 minuta

6. Marko van Basten 6 minuta

7. Džermejn Defo 7 minuta

8. Laslo Kiš 7 minuta

9. Ole Gunar Solskjer 10 minuta

10. Marko van Basten 10 minuta

Dragan Mrđa 10 minuta

Zdravko Borovnica 10 minuta

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    30. septembar 2013 | 16:59

    Džabe vam sve Marko, Gerd i ostali, sad je i Mrdja kao vi! Ako da još jedan Slobodi ili Jedinstvu, otićićete u zaborav, svi će da pamte samo Dragana!

  • stojke

    30. septembar 2013 | 19:43

    Jos da je Aleksic hteo da brani...

  • Vlajko

    30. septembar 2013 | 16:07

    Bravo decki..ls je vasa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA