PRŠTI NA TRENINZIMA PARTIZANA: Brazilci kidaju u nameri da ostanu! (FOTO)

Na treningu "crno-belih" dvojica novajlija su pokazala požrtvovanje, brzinu i spretnost s loptom * Brzo su shvatili da je Saša Ilić "glavni" igrač, pa su ga imenom dozivali u toku treninga * Samo četvorica igrača celog tima trening odradili u šortsu?!

  • 0

Fudbaleri Partizana pripremaju se u zimskim uslovima za utakmicu Jelen Superlige sa Spartakom, a dvojicu Brazilaca koji su došli na probu u "crno-beli" tabor pomalo je iznenadio sneg u Beogradu.

Mladi igrači iz "zemlje fudbala" Đovani i Mateus prvobitno je trebalo da se priključe ekipi Teleoptika, ali s obzirom na to da je minulog vikenda završen prvi deo prvenstva u Prvoj ligi Srbije, dobili su priliku da se oprobaju sa prvotimcima "crno-belih".

Zajedno sa ekipom, Brazilci su izuzev kape, koju verovatno nisu nosili da ne bi pokvarili frizuru, u punoj zimskoj opremi istrčali na trening na Teleoptiku, gde su posle kraćeg zagrevanja strpljivo čekali šansu.

Trener Vuk Rašović igrače je podelio u dve grupe, a sa ekipom koja uglavnom u igru ulazi sa klupe radila su dvojica Brazilaca.

U popularnoj igri u "krugu", gde nekoliko igrača pokušava presingom da preseče i oduzme loptu fudbalerima koji se dobacuju, Đovani i Mateus pokazali su želju, borbenost i brzinu, a kada je Rašović dao znak za igru na dva gola, imali su priliku da pokažu i tehničke sposobnosti.

Mateus je po levom krilu širio igru svog tima, a u prodorima se trudio da iskoristi brzinu u odnosu na čuvare. Osim nekoliko centaršuta posle prodora, Mateus je uspeo da postigne i gol, što verovatno šefu struke "crno-belih" nije promaklo.

Iako je novajlijama bilo teško da za dva dana zapamte imena svih igrača, Brazilci su brzo uspeli da shvate da je Saša Ilić mozak ekipe kluba iz Humske, pa su u trenucima kada su ostajali usamljeni, tačnim izgovorom imena dozivali kapitena.

Standardni prvotimci "crno-belih" nisu štedeli novajlije u timu, pa su tako Brazilci posle nekoliko duela završili na travi. Mladi tandem u naredne dve nedelje treniraće sa prvim timom "crno-belih", a ostaje da se vidi da li će se izboriti za dres kluba iz Humske. Ako je suditi prema zalaganju na početnim treninzima, Partizan bi mogao da profitira.

Inače, treba istaći da u redovima "crno-belih" zimu i sneg najbolje podnose Milan Obradović, Miloš Jojić, Nikola Aksentijević i Erik Đemba Đemba koji su po izuzetno hladnom vremenu na teren Teleoptika istrčali u šorcu, za razliku od ostalih.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(P. Milinković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA