ISTINA IZLAZI NA VIDELO: Argentinski sudija po savetu pomoćnika isključio Zidana u finalu SP u Nemačkoj!

Pogled koji je Elizondo uputio ka drugom pomoćniku je bio samo opravdanje za crveni karton slavnom Francuzu, u stvari ga je isključio na sugestiju četvrtog sudije, Medine Kantaljeha

  • 3

Argentinski sudija Orasio Elizondo, koji je sudio finale Svetskog prvenstva 2006. godine i koji je upamćen po tome što je Zinedina Zidana isključio na toj utakmici, priznao je posle osam godina da nije video trenutak kada je Francuz udario Marka Materacija i da ga je isključio na sugestiju četvrtog sudije, Medine Kantaljeha, koji je jedini video incident.

- U trenutku kada se to dogodilo lopta je bila na drugom delu terena i ja sam pratio situaciju oko nje. Tada mi se javio Kantaljeho i rekao šta se dogodilo. Ja sam pogledao u pravcu drugog pomoćnika, iako sam znao da ni on nije video šta se dogodilo, ali mi je to poslužilo kao opravdanje za crveni karton Zidanu - izjavio je Elizondo.

Velika prašina se podigla nakon tog isključenja francuskog reprezentativca u poslednjoj utakmici u njegovoj karijeri, jer su mnogi već znali da Argentinac nije video šta se desilo, ali su mislili da je odluku doneo na osnovu snimka na video-bimu, što je po pravilima FIFA zabranjeno.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA