BRAZUKA: Kako vam se sviđa lopta Mundijala? (FOTO) (VIDEO)

Naziv zvanične lopta Svetskog fudbalskog prvenstva je kolokvijalni lokalni termin, koji znači "brazilski", i kojim se opisuje brazilski način života

  • 3

Istog dana kada su određeni šeširi za žreb, otkrivena je i zvanična lopta Svetskog prvenstva u Brazilu.

"Adidas" je predstavio "brazuku" tokom spektakularne 3D svetlosne projekcije u čuvenom parku Laži u Rio de Žaneiru.

Brazuka je dobila naziv još u septembru 2012. nakon javnog glasanja u Brazilu, koje je obuhvatilo milion fanova fudbala. Naziv je kolokvijalni lokalni termin koji znači "brazilski", i kojim se opisuje brazilski način života. Boje i trakasti dizajn panela simbolizuju tradicionalne raznobojne narukvice sa željama koje se nose u zemlji, a pored toga odražavaju živost i zabavu koji se povezuju sa fudbalom u Brazilu.

Brazuka je prošla kroz temeljno dvoipogodišnje testiranje koje je uključilo više od 600 najboljih igrača sveta, kao i 30 timova u ukupno 10 zemalja na tri kontinenta, što je čini ubedljivo najviše testiranom loptom u istoriji "Adidasa", i zahvaljujući tome je pogodna za sve uslove. Među klubovima koji su bili uključeni u testiranje našli su se Milan, Bajern Minhen, Palmeiras i Fluminese. Kada je reč o igračima, u procesu testiranja učestvovale su globalne svetske zvezde Leo Mesi, Iker Kasiljas, Bastijan Švajnštajger i Zinedin Zidan.

Lopta je već testiranana međunarodnim takmičarskim utakmicama na FIFA Svetskom prvenstvu za mlađe od 20 godina, sa drugačijim dizajnom printa, a korišćena je i u prijateljskoj utakmici između Švedske i Argentine u februaru 2013. godine.

"Adidas" poziva sve igrače i fanove da “Vole ili izgube” ("Love Me or Lose Me") uz razotkrivanje brazuke u okviru ,,All in or Nothing” kampanje za Svetsko prvenstvo. adidas lansira @brazuca na Tviteru, gde će fanovi moći da prate pripreme za Svetsko prvenstvo z perspektive lopte dok putuje svetom i omogućava alternativni pogled na igru. Brazuka će posetiti fudbalske nacije, upoznati igrače i poznate, i učestvovati u najvećim kulturnim dešavanjima pre nego što u junu stigne u Brazil na prvu utakmicu, i tvitovaće celim putem.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA