SERIJA A: Basta doneo remi u Napoliju, Baloteli spasio Milan (VIDEO)

"Rosoneri" odigrali nerešeno sa Livornom 2:2, a italijanski reprezentativac postigao izjednačujući gol u 83. minutu. Italijanski velikan ima samo jednu pobedu na gostujućem terenu u italijanskom prvenstvu

  • 0

U drugom meču 15. kola italijanske Serije A ekipa Milana je na gostujućem terenu protiv Livorna odigrala 2:2. Iako su gosti iz prestonice mode veći deo meča bili bolji rival, na kraju su morali da se zadovolje samo bodom. "Rosoneri" od početka sezone imaju samo jednu pobedu na gostujućem terenu u okviru italijanskog šampionata.

Milan je u vođstvo stigao već u sedmom minutu pogotkom Marija Balotelija na asistenciju Kake. Livorno do izjednačenja dolazi preko Slipardi u 26. minutu. Domaći su napravili potpuni preokret kada je Paulinjo postigao svoj šesti pogodak u 58. minutu.

Čast ekipe iz Milana sačuvao je opet Mario Baloteli fenomenalnim golom iz slobodnog udarca u 83. minutu. Ovo je Baloteliju bio šesti pogodak ove sezone.

Sjajan meč su odigrali fudbaleri Napolija i Udinezea u kome je viđeno čak šest golova. Imali su Napolitanci prednost dva puta, vodili sa 2:0, pa onda i 3:2, ali nisu uspeli da zabeleže trijumf na svom San Paolu.

Goran Pandev je sa dva gola u tri minuta pred kraj prvog poluvremena, doneo veliku prednost četi Rafe Beniteza, ali je Federiko Fernandez autogolom minut pre odlaska na odmor vratio goste iz Udina u život. U 70. minutu Bruno Fernandeš je izjednačio na rezultat, ali je Blerim Džemaili gotovo u sledećem napadu vratio prednost na stranu domaće ekipe.

I kada su svi na stadionu očekivali da će tri boda ostati u Napulju, stupio je na scenu Dušan Basta, koji je ispunio obećanje koje je dao, a to je da njegov tim neće izgubiti od Napolija, i pogodio u poslednjem minutu regularnog dela meča. Trebalo bi pomenuti i da je reprezentativni golman Srbije, Željko Brikić, čuvao mrežu "zebri".

Seria A 15.kolo :

Petak:

Bolonja – Juventus 0:2

(Vidal 13, Kjelini 90)

Subota:

Livorno – Milan 2:2

(Sipardi 26, Paulinjo 58 - Baloteli 7, 83)

Napoli – Udineze 3:3

(Pandev 38, 41, Džemaili 71 - Fernandez 45(ag), Fernandeš 70, Basta 90)

Nedelja:

Roma – Fiorentina 12:30

Kaljari – Đenova 15:00

Verona – Atalanta 15:00

Sampdorija – Katanija 15:00

Sasuolo – Kjevo 15:00

Torino – Lacio 15:00

Inter – Parma 20:45

Tabela: Juventus 40 (+1), Roma 34, Napoli 32(+1), Inter 27, Fiorentina 27, Verona 22, Đenova 19...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA