Bolna ispovest Jelene Janković: Ponovila je Đokovićeve reči i najavila kraj sezone!

Nije lako u današnjem teniskom tempu izdržati najveće napore

  • 4

Nekada najbolja teniserka sveta Jelena Janković nikako ne uspeva da se vrati na staze stare slave, a razlog je povreda.

Ona je u Vašingtonu morala da odustane rano zbog povrede leđa, predala je duel Francuskinji Odin, izgubila je šest od poslednjih sedam mečeva, a na kraju je otvorila dušu u razgovoru za Excelle Sports.

- Videću kako se stvari odvijaju, najverovatnije ću završiti sezonu, ne ide. Nisam još donela odluku, možda nastupim još samo na US openu, daću sebi drugu šansu, da se oporavim - rekla je Jelena, koja je trenutno tek 69. igračica sveta.

- Hronično me muči bol u leđima i dosta sam patila. Sada sam u Vašingtonu igrala pod lekovima, a pre nego što sam igrala u Kini, imala sam tri nedelje odmora. Nisam ni pipnula loptuicu, probala sam da se regenerišem, ali očigledno nije bilo dovoljno. Kako meč traje duže, sve više se mučim - navela je Jelena.

Aktivna je na Turu od 2000 godine, pa je duga karijera dala veliki danak.

- Problem našeg sporta je što sezona traje od januara do decembra, ako imaš uspešnu godinu, kroz više stvari prolaziš... Što si uspešniji, gladniji si igre, hoćeš nove rezultate. Onda imaš samo nekoliko nedelja u novembru da odmorš, pa se vraćaš žestokim treninzima za novu sezonu.

Sve to podsetilo je na izjave Novaka Đokovića koji je takođe isticao koliko paklen ritam ume da izmori tenisere. Štaviše, Ana Ivanović je u 29. godini završila karijeru i sada uživa u Čikagu sa suprugom Bastijanom Švajnštajgerom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    7. avgust 2017 | 16:48

    Jeco odmori se i oporavi od povreda ne vredi igrati po svaku cenu.Nisi masina a,na komentare na obaziri se jer neko uziva da izaziva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA