Kad se udruže Srbin i Hrvat, svi redom padaju pred njima!

Nenad Zimonjić i Mate Pavić plasirali su se u polufinale turnira u Vinston Sejlemu u sklopu priprema za US Open

  • 2

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Hrvat Mate Pavić plasirali su se u polufinale turnira u američkom Vinston Sejlemu u dubl konkurenciji, nakon što su savladali švedsko-austrijsku kombinaciju Robert Linsted/Aleksander Peja 4:6, 7:6 (7:2), 10:5.

Zimonjić i Pavić, treći nosioci na turniru, uspeli su da posle preokreta slave i to pošto su i u super taj-brejku nadoknadili rezultat 0:3.

U borbi za finale sastaju se sa Huliom Peraltom (Čile) i Orasijom Sebaljosom (Argentina).

Poslednjih dana svedoci smo nekih neverovatnih priča još iz vremena pre i tokom rata u Jugoslaviji, i odnosa pre svega između srpskih i hrvatskih košarkaša. I tada je među spotistima bilo svetlih primera uzajamnog poštovanja i prijateljstva, a na sreću situacija je danas mnogo bolja.

Jedan od primera su i odnosi između srpskih i hrvatskih tenisera, među kojima vlada veliko prijateljstvo. Jedan od primera je i dubl Zimonjića i Pavića. Dugo se najbolji srpski dubl igrač mučio da nađe pravog partnera za dubl, pokušavao je sa više njih, ali je imao slabe rezultate.

Možda je upravo u Paviću pronašao pravog partnera za nastavak sezone i povratak na veliku scenu dubla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    24. avgust 2017 | 10:28

    Ne treba preterivati u veličanju trenutnog uspeha na nekom takmičenju i to povezivati sa nacijom.Pa najveće uspehe je postigao sa D.Nestorom koji nije bio Hrvat.Mi Srbi uvek grešimo kad od običnih stvari napravimo velika prijateljstva ili velika neprijateljstva. Tako to u stvarnom životu ne biva.

  • Gordan

    26. avgust 2017 | 15:47

    Tako bi trebalo uvek da bude, a ne nacionalisticka mrznja koju forsiraju politicari .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA