≫ 

Neviđena dominacija Amerikanki na US Openu: Tri su u polufinalu, čeka se četvrta

Posle Venus Vilijams, Sloan Stivens, i Koko Vandevege među četiri najbolje na "Flešing Medouzu", priliku da im se pridruži ima Medison Kiz

  • 0

Ženski deo turnira na US Openu, kako se bliži kraju, polako se pretvara u "malo otvoreno prvenstvo za Amerikanke".

Ček tri domaće predstavnice obezbedile su plasman u polufinale, a Venus Vilijams, Sloan Stivens (igraju za finale) i Koko Vandevege mogla bi da se pridruži i Medison Kiz ukoliko savlada Kaju Kanepi u preostalom četvrtfinalu.

>>> Najčudniji US open ikada: Ko bi mogao da očekuje da će jedan od ovih tenisera biti u finalu?

Poslednja koja je prošla među četiri najbolje na četvrtom Grend slemu sezone je Vandevege koja je pobedila do danas prvorangiranu na svetskoj listi Čehinju Karolinu Pliškovu sa 2:0 (7:6, 6:3).

Ona će igrati sa pobednicom meča Kiz-Kanepi.

Pliškova, koja je porazom prepustila mesto broj jedan Muguruzi, protiv Vandevegeove je platila ceh paralelnog nastupa u dublovima, gde je takođe dogurala maltene do samog kraja, pa je u duelu sa Ameirkankom delovala prilično istrošeno.

- Gledala sam meč koji je igrala Venus prethodno veče. Ona je sve rekla, Serena bi trebalo svima da bud einspiracija. Sve me one, zapravo inspirišu da budem sledeća najboljaamerička teniserka, pa hajde da sve četiri budemo u polufinalu - rekla je Vandevege posle pobede i prvog plasmana u polufinale Njujorka.

Ona je ovim rezultatom izjednačila svoj najbolji plasman na turnirima "velike četvorke" koji je zabeležila početkom godine na Australijen Openu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA