Fonjini drakonski kažnjen: Zabranjeno mu učešće na dva Gren slema zbog vređanja sudije!

Italijanski teniser koji je izbačen sa US Opena mogao bi da bude izbačen sa dva Grend slema

  • 4

Svetska teniska federacija kaznila je Fabija Fonjinija zbog nedoličnog ponašanja tokom US Opena. Italijan je u meču prvog kola otvorenog prvenstva Amerike više puta opsovao, a na meti uvreda se našla i Luiza Engzel koja je sudila meč.

Frustrirani Fonjini nije birao reči, pa je u jednom trenutku Engzelovu nazvao dr..om. Posle eliminacije u prvom kolu singla, Fonjini je nastupao u dublu, ali je pred meč trećeg kola stigla informacija da je izbačen sa turnira.

>>> FONJINI IZBAČEN SA US OPENA: Krajinovića nazvao ciganinom, a sada je sudiju oslovio sa "kur..."! (VIDEO)

Iako se posle toga pravdao da "nije bio njegov dan", kažnjen je novčano sa 24.000 dolara, ali će morati da doda još 48.000 američkih novčanica.

Sada se suočava sa novom i daleko ozbiljnijom kaznom. Naime, ukoliko ponovi takav prekršaj, 30. godišnji teniser će biti kažnjen sa 96.000 dolara i mnogo bitnije, biće izbačen sa dva Grend slema, od kojih će jedan biti US open.

- Gospodin Fonjini prihvata kaznu i neće se žaliti na ovu odluku. On je izrazio kajanje zbog nepoštovanja - stoji u saopštenju ITF-a.

Dakle, Fonjini mora da pripazi na ponašanje bar do kraja 2019. godine kako bi izbegao ovakvu kaznu, koja se ne odnosi na ATP turnire.

Pogledajte i video zbog koga će Fonjini snositi posledice:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joj

    12. oktobar 2017 | 01:51

    Neka budaletina odgovara. Šta hoće? On je jak teniset u p.m.

  • ja

    12. oktobar 2017 | 08:25

    A sta treba reci tek za onog frustriranog i iskrivljenog Kirgijosa koji se citav mec svadja i brblja i negoduje na glas?!., kako to da njega nisu kaznili sa ne igranjem turnira

  • BG

    12. oktobar 2017 | 07:46

    Treba ga izbaciti sa turnira najmanje godinu dana .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA