≫ 

ŠTETA! Troicki "ispustio" pobedu karijere, preokret povređenog Del Potra

Srpski teniser nije uspeo ni u sedmom pokušaju da savlada Argentinca

  • 1

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u polufinale Mastersa u Šangaju nakon što ga je i sedmi put u isto toliko međusobnih duela savladao Huan Martin Del Potro, posle preokreta - 6:4, 1:6, 4:6.

Srpski teniser propustio je lepu priliku da skine još jedan vredan "sklp" u Kini s obzirom na to da se Argentinac povredio u trećem setu, ali je smogao snage da se iz povrede vrati još jači i završi posao protiv Srbina.

Del Potro je sigurnim servis gemom otvorio meč, dobro nastavio i u narednom, ali je Troicki uspeo da spasao dve brejk lopte i izjednači.

Čuvali su teniseri svoj servis, da bi srpski igrač bio taj koji je prvi napravio brejk u sedmom gemu za vođstvo od 4:3. Razleteo se Viktor po terenu, potvrdio brejk i sigurno priveo kraju prvi set.

Od početka drugog seta je bilo jasno da Del Potro namerava da pruži mnogo bolju igru. Ekspresno je dobio prvi gem, uz prepoznatljive snažne servise, da bi u drugom oduzeo servis Troickom za miran početak drugog seta.

U dugačkom četvrtom gemu, srpski igrač je, ponovo spasavajući brejk lopte, uspeo da stigne do prvog osvojenog gema u drugom setu. Ipak, Del Potro je koristio svoje šanse i lošiju igru Troickog pretvorio u izjednačenje u setovima.

Uvodni gem odlučujućeg trećeg seta, trajao je šest minuta i na kraju pripao Troickom, ali je Delpo uzvratio je Delpo u sledećem.

Pri rezultatu 2:2, Del Potro je nezgodno pao i povredio zglob leve ruke, sa kojim već dugo ima problema.

Ipak, posle kraće pauze i intervencije lekara, Argentinac se vratio i napravio brejk za vođstvo od 3:2 u trećem setu.

Kao da je taj momenat potpuno okrenuo meč, umesto da agresivnije napada i "lomi" protivnika, Troicki je počeo da greši i dozvoljava protivniku da igra igru koja mu odgovara.

Del Potro je brzo potvrdio brejk, Viktor je uspeo da smanji, ali Delpo nije propustio priliku da iskoristi svoj servis i stavi tačku na meč.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA