≫ 

Jesam za promene, ali one temeljnije: Federer pojasnio svoje stavove oko “famoznog” sastanka članova Igračkog saveta (VIDEO)

Švajcarac dao svoj komentar na sve što se dešavalo prethodnih dana

  • 2

I Rodžer Federer se oglasio povodom kontroverznih natpisa za sastanak Igračkog saveta.

Zamoljen od strane švajcarskih medija sa nemačkog govornog područja da prokomentariše svoj stav i šta se tamo zbivalo, njegov dugogodišnji predsednik i član preneo je sledeća razmišljanja:

>>> Pisali su da sam pohlepan i da radim za svoj interes: Novak snažno demantovao priče zapadnih medija i poslao jaku poruku!

- Lično, mislim da je veoma dobrodošlo da se igrači češće sastaju, pričaju, otvoreno razmatraju sve teme koje ih se tiču. Naravno, tema igračkih primanja je jedna od najvažnijih – i tako će uvek biti, ali bi trebali da znate da ima više elemenata koji je čine složenijom.

Čest je slučaj da na takvim sastancima mlađe igrače zastupaju njihovi menadžeri, a da stariji imaju manje motiva da se time bave, jer se nalaze u poslednjim godinama svojih karijera - rekao je Švajcarac i dodao:

- Samim time, teže je obezbediti ambijent u kome Igrački savet može da bude konstruktivniji, i to ume da frustrira one koji bi želeli da se promene što pre dogovore i primene. Kako ja više nisam aktivni član Saveta, iz ove pozicije mi se čini da bi bilo dobro za tenis kada bi se oni koji se nalaze “u foteljama”, članovi Saveta igrača, ali i predstavnici ATP organizacije kao i svi donosioci odluka na raznim nivoima i u različitim povezanim organizacijama, zapravo kraće zadržavali u njima, češće rotirali.

- Ako su isti akteri na istim mestima, često se izgubi potreba za preduzimljivošću, akcijom, definisanjem opštih ciljeva i dobra, a teme postaju subjektivne. “Sveža krv” bi bila i te kako korisna u ovom slučaju, i nadam se da će ovakvi razgovori i sastanci kao spomenuti od pre nekoliko dana u Melburnu razmatrati i takve teme, koje su za mene temeljnije prirode - zaključuje u diplomatskom maniru rečiti Švajcarac.

(Specijalni izveštač Telegrafa iz Melburna, Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA