≫ 

Još jedno lice očaja iz pakla Melburna: Teniseri bukvalno mole da ne igraju po najvećem suncu (FOTO)

Neko bi trebalo da uradi nešto dok ne bude kasno...

  • 9

Ko preživi, pričaće!

Ovako, otprilike, može da se najkraće i najtačnije prikaže pakao kroz koji prolaze teniseri na ovogodišnjem Australijen openu gde sunce nemilosrdno prži do tačke kada je i petominutni boravak na terenu neprijatno iskustvo, a kamoli igranje iscrpljujućih mečeva.

>>> NIKAD BRUTALNIJI ĐOKOVIĆ OSUO PALJBU NA ATP: Tretiraju nas kao životinje u kavezu!

Teniseri se redom žale na krajnje neljudske uslove pod kojima su primorani da igraju, na to je ukazao i Novak Đoković, a o tome je pričala i Francuskinja Aliz Korne kojoj je bila potrebna nadljudska snaga da se izbori sa paklenim udarom i savlada Nemicu Juliju Gerges u trećem kolu Melburna.

Ovakav epilog je donekle iznenađujući ako se uzme u obzir stanje Francuskinje početkom drugog seta kada je zbog kolapsa organizma legla i nije mogla da nastavi meč. Izraz njenog lica dok su je hladili i vraćali "u život" na "+40" celzijusa (po najjačem suncu temperatura ide i do 50) govori više od bilo kakvog opisa mučenja kroz koji prolaze teniseri i teniserke ovih dana.

- Mi nismo roboti - poručila je posle meča Francuskinja čije je izbezumljeno lice svedočilo o mučnom trenutku u kojem je bila tokom medicinskom tajm-auta.

- Dobila sam klasičnu sunčanicu, počela sam da se osećam veoma loše, zavrtelo mi se u glavi, osetila sam nelagodu u čitavom telu. Da sam nastavila da igram u tom stanju, ne znam šta bi bilo. Odmah sam zatražila tajm-aut da mi pomognu i zahvaljujući reakciji fizioterapeuta povratila sam se, bilo mi je bolje i uspela sam da završim meč.

Apel je stigao i od Korne za organizatore.

- Verujte mi da niko živ ne želi da prolazi kroz ono što mi prolazimo u ova dva dana. Želimo da se pravila promene. Razumem da oni (organizatori) žele pošto poto da se mečevi igraju u zakazano vreme, to je posao, mora da ide i to je to. Ali, u nekom trenutku mora se shvatiti naša pozicija, mi nismo roboti koji treba samo da izađu na teren i odigraju meč po ovakvom vremenu. Guramo naš organizam do krajnjih granica. Ponekad naša tela ne mogu apsorbovati svu tu vrelinu. Na primer, kada vraćam servis, kada spustim glavu, imam osećaj kao da sam u rerni.

Ostaje da se vidi da li će organizatori "Ozi Opena" poslušati "voks populi" sa terena i uslišiti molbe tenisera ili njihovi vapaji idu u prazno.

Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • As

    19. januar 2018 | 18:45

    Drugari igrate za milione, stisnite zube.

  • Deda Grande

    19. januar 2018 | 19:43

    Pare, pare, pare plus kapitalisticka dobit, plus ama bas me briga, samo vi radite a ja cu brojati, e pa to je KAPITALIZAM

  • Zofijago

    19. januar 2018 | 23:00

    Tražili ste gledajte!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA