≫ 

Hrabri Lajović nije izdržao, Amerika vodi sa 2:0: Izner u neviđenoj drami pobedio Srbina

Malo je falilo da Lajović osvoji veliki bod

  • 4

U drugom meču današnjeg dana Dušan Lajović izgubio je od Džona Iznera sa 3:2 u okviru 1. kola svetske grupe Dejvis kupa. Amerika vodi sa 2:0.

>>>Laslo Đere namučio Kverija: Amerika vodi 1:0 posle velike borbe

Odličan tenis danas se igrao u Nišu. Srpski teniser, 84. na svetu nije uspeo da napravi iznenađenje i savlada Iznera koji je 18. igrač na ATP listi.

Prvi set očekivano je dobio Amerikanac 6:4. Naš teniser je loše servirao pa je Izner došao do brejka prednosti već u trećem gemu. Imao je vođstvo od 2:1 koje je sačuvao do kraja seta.

Ali, u nastavku Dušan je zaigrao mnogo bolje. Servirao je mnogo bolje. Do kraja seta, viđena je velika borba, a bolje se snašao Srbin koji je drugi set dobio sa 7:6.

U trećem setu ponovo je došlo do blagog pada u igri Lajovića. Izner je odlično servirao tokom čitavog meča, koristio svoje brejk šanse, baš kao i u prvom setu. i ponovo došao do ubedljive prednosti i novog vođstva. Ovoga puta set je dobio sa 6:3.

Foto: AP/Tanjug

Delovalo je da će četvrti set ujedno biti i poslednji u današnjem programu. Ipak, Dušan se ponovo probudio i uspeo da pri rezultatu 4:3 napravi brejk, a zatim servira za novo izjednačenje u setovima. To je i uradio. Posle 5:3, Izner je nizao grešku za greškom što je naš teniser iskoristio za 2:2 u setovima i veliko izjednačenje. Posebno je zanimljivo da je Lajović tokom ovog seta izgubio samo jedan poen na svoj servis.

Koliko je dobro Lajović igrao pokazuje i to da je u ovom duelu imao više brejk šansi nego što ih je imao u prethodna četiri meča sa Amerikancem. Poslednji 5 set počeo je potpuno izjednačeno. Nije bilo brejka sve do samog kraja. Ušlo su u taj brejk petog seta u kojem je Amerikanac prvo poveo sa 3:1, Dušan je i to uspeo da izjednači. Ali, odmah potom napravio je i prvu duplu grešku koja je možda i odlučila pobednika.

Dušan Lajović - Džon Izner 2:3 (4:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:7)

Laslo Đere - Sem Kveri 1:3 (7:6, 2:6, 5:7, 4:6)

Foto: Tanjug/AP

Posle pobede Izner je istakao da je naš teniser bio jako dobar ali da su detalji u poslednjim momentima presudili.

- Igrao sam sa njim mnogo puta. Uvek je svaki meč bio težak. Mislim da je Lajović bio za nijasnu bolji u 4. i 5. setu. On je napravio jedinu duplu grešku na 3:3 i to je napravilo razliku - rekao je Izner i dodao:

- Zaista je mogao bilo ko da pobedi. Ostao sam miran, bio sam siguran u sebe. Ali, počeo sam da grešim, Dušan je to koristio. U taj brejku su mi sa klupe pokazali da moram da stegnem grudi i ne budem mlitav već da pobedim. To sam i uradio. Čestitam Lajoviću na odličnoj partiji - zaključio je iskusni teniser.

Da podsetimo, u subotu je u niškoj hali "Čair" na programu dubl, dok se u nedelju igraju još dva singla.

Daljinac

(S.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA