≫ 

Muguruza “nišani” na vrh iz Dubaija: Bila sam pokretna meta dok sam bila prva

Neću više da budem “meta” – ističe atraktivna Špankinja u razgovoru za Telegraf

  • 0

Osvajačica Vimbldona i Rolan Garosa, bivša svetska igračica broj 1 iz 2017. godine, atraktivna Špankinja Garbinje Muguruza najavila je pred svoj prvi meč na WTA Turniru u Dubaiu da je ovo godina njenog definitvnog povratka na čelo WTA liste!

 >>>Krajinović preokretom krenuo u Marselju, Đereu samo četiri gema u prvoj rundi

- Sada sam zrelija i spremna da se nosim sa bremenom koje prvo mesto na listi, ili status prvog nosioca na turniru, nosi sa sobom. Dok su se svi osećali kao da protiv vas imaju nešto da dokažu, i spremali se da pruže najbolju moguću partiju,  sav pritisak da se odbrani status najboljeg je bio na meni. Imala sam osećaj kao da sam bila pokretna “meta” za svoje suparnice, ali sam shvatila da mi briga o tome neće doneti nista pozitivno, niti novo. I zato sada najavljujem da će ovo biti period u kome ću stremiti da sva svoja dosadašnja iskustva i novostečenu igračku zrelost iskoristim da se što brže vratim na vodeću poziciju, i da tu ovoga puta ostanem i duže. Koliko sam spremna,  videćete već ovde - iz Dubaija teniskom svetu poručuje Muguruza i dodaje:

 - Naravno, osvajanje Grend Slemova je i te kako važno ali su upravo turniri poput ovog u Dubaiju oni na kojima se stiču igra, konsistentnost, samopouzdanje, takmičarski ritam, i  naravno, važni poeni, koji mogu da vam zafale tokom godine, ako ne obratite pažnju na šansu koja vam se pruža - mudro zaključuje ona.

Inače, Garbinje će u prvom nastupu naići na “tvrd orah”, Ketrin Belis, koja je prošle nedelje u Dohi “uzela meru” finalistkinji Ju Es Opena Medison Kiz i bivšoj prvoplasiranoj igračici sveta Karolini Pliškovoj, a u Dubaiu, kao primalac “specijalne pozivnice” već “preslišala” Eliz Mertens u dva seta (6:3 6:3). Slične brige će imati i prva nositeljka i braniteljka prošlogodišnjeg trofeja, Elena Svitolina, u meču sa još jednom “specijalno pozvanom” suparnicom Kjang Vang iz Kine (“oduvala” sa terena Kiki Bertens sa 6:3 6:0).

Daljinac

(Vuk Brajović)

Za to vreme, najbolja francuska igračica Karolin Garsija je uživala u prizorima fenomenalne “Plešuće fontane” sa nove platforme koja još više približava jedinstveno iskustvo ovog remek-dela inžinjeringa podno najviše zgrade na svetu, Burdž Kalife – stavivši na momente u drugi plan veoma zahtevan prvi meč na turniru protiv čehinje Lusi Šafaržove na kraju večernjeg programa. Nadamo se da joj ovaj izlet neće naškoditi i svrstati je u negativna iznenađenja turnira – poput proslavljene poljakinje Age Radvanske, koja je izgubila u prvom kolu protiv darovite ruskinje Kasatkine…

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA