≫ 

Zimonjić i Granoljers zapretili velikim iznenađenjem, pa se oprostili se od daljeg takmičenja u Dubaiju

Srpski teniser u duetu sa francuskim teniserom umalo da napravi iznenađenje

  • 0

Odlično su otvorili prvi set Nenad Zimonjić i Granoljers protiv izuzetnih dublera iz poslednjih nekoliko sezona, hrvata Dodiga i amerikanca Rama. Dubl par koji je spletom srećnih okolnosti za obojicu formiran tik pred početak ATP turnira u Dubaiju izgledao je na terenu više nego uigrano, a naš as je bio posebno efikasan na servisu, uprkos vetru i bizarnom krčanju sistema za ozvučenje (kao ne meču Troicki – Kirijos u Melburnu). Španac ga je u tom delu meča odlično dopunjavao stabilnom igrom na mreži i odličnim pasing šotovima kad god je to bilo moguće.

Sa druge strane, Ram i Dodig su uz sličan nastup - imali i dosta sreće sa čudnim odskocima lopte i vetrom, te je prvi set ušao u taj brejk. U njemu su apsolutno dominirali Nenad i Marsel, realizovali 2 mini brejka za 4-0, a onda nastavili uz manje amplitude do konačnih 7-4.

Foto: Violeta Đorđević

Početak drugog seta nije sadržao dobre predznake jer je Nenad, kroz nekoliko grešaka, dozvolio protivniku 3 brejk-lopte, a zatim Marsel izbacio lak smeč za vođstvo protivnika 1-0. Dodiga je dobro služio servis za potvrdu prednosti od 2-0 u gemovima.

Granoljers održava “naš” par u životu kroz nekoliko izuzetnih poteza za 2-1, ali Ram održava prednost na svoj servis i 3-1. Nekoliko “baksuznih” lopti i dupla greška prete da dalje dekoncentrišu Zimonjića, i po drugi put trpe brejk na njegov servis za 4-1. Do kraja seta je na terenu dominiralo očajno suđenje, a predvidiv tok igre je doveo do izjednačenja rezultata u setovima.

Foto: Violeta Đorđević

Odlučujući super taj brejk počinje u egalu, ali Dodig i Ram prave dva mini brejka na 4-1 posle velikih grešaka na lakom forhendu i smeču Granoljerska i Zimonjića. Na promenu strana se otišlo uz ubedljivih 5-1 i servis Dodiga, ali se komšije Nenad i Ivan međusobno časte duplim greškama  da bi još jedan mini brejk doveo do ubedljivih 7-2 za amerikanca i hrvata. Ram se onda nadovezuje sa dva izgubljena poena na svoj servis, a Granoljers “preti” sa dva dobijena poena na svoj servis i vraća nadu uz 6-7. Dodig se ne da pokolebati i dovodi svoj par na prag pobede 9-6, a Zimonjić još jednom duplom greškom eliminiše sebe i partnera iz daljeg toka turnira – 7-6, 2-6 6-10.

Opšti utisak – šteta za odlično odigrani prvi deo igre, a zatim pad u igri Zimonjića i Granoljersa u drugom setu, koji je – ispostavilo se – bio “predubok” za povratak u meč protiv trofejnih igrača kao što su Ram i Dodig. Nadamo se da će se slična prilika ukazati našem asu u nastavku ove sezone, i da će uspeti da uspostavi redovni takmičarski ritam uz stalnog dubl-partnera nadalje.

Foto: Violeta Đorđević

(Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA